Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slávna volejbalistka skritizovala ocenenie ruských futbalistov

Dvojnásobná majsterka sveta vo volejbale Jekaterina Gamovová skritizovala rozhodnutie ministra športu Pavla Kolobkova, ktorý ruským futbalovým reprezentantom udelil tituly zaslúžilých majstrov športu.

28.07.2018 19:54
futbal ms rusko Foto: ,
Futbalisti Ruska.
debata

Tridsaťsedemročná Gamovová sa domnieva, že štvrťfinalistom svetového šampionátu takéto ocenenie neprislúcha.

„Je to čudný prístup. Niekto k titulu zaslúžilého majstra športu musí vyhrať majstrovstvá sveta alebo získať olympijskú medailu, ale niekto ho dostane už za postup do štvrťfinále. Je mi ľúto, že hodnotu toho titulu takto znižujú,“ napísala slávna dvojmetrová smečiarka na Instagrame.

„Nie je to nič proti futbalistom, je to veľká otázka pre vedenie ruského športu,“ dodala dvojnásobná finalistka olympijských hier.

Jekaterina Gamovová na OH 2012 v Londýne. Foto: SITA/AP, Chris O'Meara
Jekaterina Gamovová Jekaterina Gamovová na OH 2012 v Londýne.

Ruskí futbalisti v júni vstúpili do majstrovstiev sveta na domácej pôde ako papierovo najväčší outsideri, ale po postupe zo skupiny vyradili v osemfinále Španielsko a vo štvrťfinále vypadli po penaltovom rozstrele s Chorvátskom. Pre zbornú išlo o najlepší výsledok od postupu Sovietskeho zväzu do štvrťfinále MS v roku 1970.

Čerčesov zostáva na lavičke

Ruský futbalový tréner Stanislav Čerčesov bude aj naďalej viesť reprezentáciu „zbornej“. Päťdesiatštyriročný kouč uzavrel s Ruským futbalovým zväzom (RFS) kontrakt do leta 2020, pričom súčasťou zmluvy je aj opcia na ďalšie dva roky.

Rodák z Alagiru prevzal reprezentáciu Ruska v auguste 2016. Pred pôsobením pri ruskej reprezentácii viedol poľskú Legiu Varšava, ale i domáce či rakúske kluby. V Legii boli jeho zverencami aj Slováci Ondrej Duda a Dušan Kuciak, v Amkare Perm zase viedol útočníka Martina Jakubka a v Diname Moskva pod ním pôsobil slovenský reprezentačný obranca Tomáš Hubočan.

debata chyba
Viac na túto tému: #ruskí futbalisti #Jekaterina Gamovová