Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DIÁR Z MS: Belgická cesta

Je dobojované. Majstrovstvá sveta v Rusku majú za sebou 64 zápasov, v ktorých sa stretlo 32 mužstiev.

16.07.2018 08:00
Belgicko Rusko Futbal MS2018 3. miesto Belgicko... Foto: ,
Belgickí futbaloví fanúšikovia oslavujú pred radnicou s belgickým futbalovým tímom na balkóne radnice na Grand Place v Bruseli. Na snímke brankár Thibaut Courtois.
debata

Len dve z nich narazili na seba dvakrát. Belgicko a Anglicko. V oboch vyhrali Belgičania a súper im za 180 minút nestrelili ani gól.

Spomínate si ešte, ako to bolo v skupine? Obaja mali už istý postup a rozhodovalo sa len o tom, na ktorú stranu turnajového pavúka sa zaradia. Všetci tvrdili, že je nevyvážený, víťaz súboja Belgicko – Anglicko sa dostane na čelo skupiny a paradoxne sa zaradí do jeho silnejšej časti.

Angličania sa príliš netrhali, aby v tomto zápase triumfovali. Vedeli, že prípadná prehra nebude príliš bolieť. Belgičanom stačil jeden gól na tri body a prvenstvo v skupine. Za „odmenu“ ich čakali najväčší favoriti. Mohli sa tešiť na Brazíliu a Francúzsko.

Na majstrovstvách sveta si súperov ťažko vyberiete a nenaplánujete si ideálny scenár, stačí sa pozrieť na veľké krajiny, ktoré už turnaj opustili, odmietal španielsky tréner Belgičanov Martínez špekulácie a tešil sa z úspechu.

Každé víťazstvo na svetovom šampionáte robí mužstvo silnejšie a odolnejšie. Táto Martínezova teória sa potvrdila. Belgičania síce nestačili v semifinále na Francúzov, ale vo vyraďovacej časti vyhrali tri zo štyroch zápasov a ani raz nezažili predĺženie. Angličania si vychutnali pocit víťazstva už iba raz…

Osud zariadil, že oba tímy sa stretli opäť a možno aj preto, aby sa ukázalo, ktorý prístup bol lepší. Belgičania prešli druhú polovicu turnaja po ťažšej ceste a teraz oslavujú historický bronz. Asi niet pochýb, že je v správnejších rukách.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2018 vo futbale #Z Ruska píše Michal Zeman