Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalový kráľ Pelé o MS: Veľa zápasov bolo nudných

V histórii majstrovstiev sveta má výnimočné miesto. Ako jediný futbalista planéty získal tri tituly. Brazílčan Pelé (77) je uznávaný kráľ najpopulárnejšej hry a patrí medzi najväčšie postavy v histórii športu.

15.07.2018 21:00
Pelé Foto: ,
Pelé.
debata

Pozorne sledoval aj šampionát v Rusku a najmä výkony svojich krajanov, ktorí sa lúčili po štvrťfinále.

Aká bola podľa vás úroveň turnaja v Rusku?

Musím sa priznať, že tohtoročný šampionát ma výnimočnou hrou a vysokou kvalitou stretnutí príliš nenadchol.

Čím si to vysvetľujete? Stagnuje svetový futbal?

Na scéne je veľa takzvaných malých tímov, ktoré úrovňou dorastajú a približujú sa aj k favoritom. To často vedie k pretaktizovaniu zápasov. Každý si môže urobiť vlastný úsudok, ale podľa mňa bolo veľa nudných stretnutí.

Boli aj zápasy, ktoré vás zaujali?

Samozrejme, a nebolo ich až tak málo. Mňa herne upútali napríklad súboje Portugalsko – Španielsko, Nemecko – Mexiko, Argentína – Chorvátsko, Brazília – Kostarika, Chorvátsko – Anglicko… Turnaj ovplyvnil aj fakt, že traja v súčasnosti najlepší hráči sveta, mám na mysli Ronalda, Messiho a Neymara so svojimi favorizovanými tímami skoro skončili, ale ani svojimi výkonmi zväčša nepresvedčili. Mám pocit, že ani nijaký iný hráč individuálnym majstrovstvom mimoriadne nenadchol. Nebol to turnaj, ktorý by objavil novú hviezdu. Na druhej strane, prekvapili ma Rusi, ktorí zvládli šampionát excelentne. Organizačne to boli jedny z najlepších majstrovstiev sveta v histórii.

Kompletný rozhovor nájdete v pondelkovom vydaní denníka Pravda 16. júla

debata chyba
Viac na túto tému: #pelé #MS 2018 vo futbale #Joe Borbély