Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brazílčania spochybnili využitie videotechnológie. FIFA žiadajú o odpovede

Brazílski futbalisti sa stále nevedia zmieriť s tým, že v úvodnom zápase majstrovstiev sveta v Rusku proti Švajčiarom (1:1) nezískali všetky tri body.

19.06.2018 09:41
Gabriel Jesus Foto: ,
Brazílčan Gabriel Jesus sa dožaduje pokutového kopu v zápase proti Švajčiarsku.
debata

V tejto súvislosti sa pýtajú, či vo dvoch podľa ich názoru sporných momentoch vôbec bol použitý novozavedený systém videotechnoló­gie VAR.

Brazílska futbalová konfederácia (CBF) oficiálne žiada Medzinárodnú futbalovú federáciu o stanovisko, ako to bolo s videotechnológiou v prípade dvoch kľúčových situácií v druhom polčase, ktoré sa napokon nepískali ako fauly na brazílskych hráčov, čo reálne zvýhodnilo ich súperov.

V prvom prípade išlo o vyrovnávajúci gól Švajčiarska, ktorému údajne predchádzal faul na brazílskeho stopéra Mirandu a v druhom zasa faul na útočníka Gabriela Jesusa v šestnástke, po ktorom sa Juhoameričania dožadovali pokutového kopu.

„Boli to dve jasné chyby rozhodcu, ktoré mali byt analyzované systémom VAR. Chceli by sme vedieť, či vôbec boli nejakým spôsobom prehodnotené. Transparentnosť je podstatná napriek tomu, že hlavný rozhodca si nevyžiadal opakovanie situácií na videu,“ tvrdia oficiálni predstavitelia brazílskeho futbalu. Zároveň si vyžiadali video aj zvukové nahrávky z inkriminovaných situácií.

Konečný výsledok 1:1 zároveň znamená najhorší vstup Brazílie do MS vo futbale za posledných 40 rokov. V roku 1978 Brazílčania remizovali so Švédmi (1:1) a odvtedy im na konto vo vstupných dueloch pribúdali len víťazstvá.

debata chyba
Viac na túto tému: #videotechnológia vo futbale #brazílski futbalisti #švajčiarski futbalisti