Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neymar okorenil návrat krásnym gólom, Španieli neprehrali 19. zápas za sebou

Hviezdny brazílsky futbalista Neymar nastúpil v 2. polčase prípravného stretnutia na liverpoolskom štadióne Anfield proti Chorvátsku a v 69. min otvoril skóre po krásnej akcii.

03.06.2018 17:36 , aktualizované: 23:07
Neymar Foto: ,
Neymar sa teší z gólu v chorvátskej sieti.
debata

Predchádzala jej prihrávka od Coutinha, slalom cez troch hráčov v šestnástke, po ktorom sa šikovne uvoľnil a prudkou strelou od brvna rozvlnil sieť.

Najdrahší futbalista v histórii sa na trávnik vrátil po vyše štvrťročnej pauze, ktorú zapríčinilo zranenie z konca februára a následná marcová operácia zlomenej kostičky na pravom chodidle.

Zápas sa skončil víťazstvom juhoamerického tímu 2:0, keď v posledných sekundách spečatil výsledok na svojom domovskom klubovom štadióne Roberto Firmino po milimetrovej prihrávke Casemira.

Neymar pri oslave 54. gólu v národnom tíme bežal objať lekára brazílskej reprezentácie. „Keď som videl loptu v sieti, myslel som len na tých, ktorí mi pomohli – doktora Lasmara, rodinu a priateľov,“ povedal Neymar novinárom.

„Som taký šťastný, že zase môžem hrať futbal. Boli to veľmi tvrdé tri mesiace a veľmi som trpel,“ doplnil dvadsaťšesťročný bývalý hráč Barcelony.

Podľa brazílskeho trénera trénera Tita ešte Neymar potrebuje čas. „Je to len človek, ale takým návratom prekonal aj moje očakávania. Bude mať v hre rovnako ako v tréningu výkyvy až do tretieho alebo štvrtého zápasu. Potom sa vráti k svojmu štandardu,“ skonštatoval Tite.

Neymar oslavuje gól s trénerom Brazílie Titem. Foto: Reuters, ANDREW YATES
Neymar, Tite Neymar oslavuje gól s trénerom Brazílie Titem.

Brazílčania sa do 8. júna budú na svetový šampionát pripravovať v Londýne, následne si 10. júna vo Viedni zmerajú sily s domácim Rakúskom. Päťnásobní majstri sveta sa na mundiale stretnú v základnej E-skupine so Švajčiarskom, Kostarikou a Srbskom.

Súpermi Chorvátov v D-skupine budú Argentína, Island a Nigéria.

Kostarika v domácom prostredí zdolala Severné Írsko 3:0. Na MS sa Stredoameričania stretnú v E-skupine s Brazíliou, Švajčiarskom a Srbskom.

Peru vo švajčiarskom St. Gallen zdolalo ďalšieho účastníka MS zo Saudskej Arábie 3:0 aj vďaka dvom gólom kapitána Paola Guerrera.

Len nedávno švajčiarsky súd rozhodol, že smie hrať na MS v Rusku. Guerrerovi pre doping zakázal štart Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne, podľa ktorého dostal dištanc na štrnásť mesiacov. Najvyšší súd však odložil začiatok trestu.

Španielsko v súboji účastníkov majstrovstiev sveta doma remizovalo so Švajčiarskom 1:1. Vo Villarreale otvoril skóre v 29. minúte Álvaro Odriozola vydareným volejom. Mladý obranc si pripísal premiérový gól pri treťom štarte za národný tím.

Po hodine hry vyrovnal z dorážky ďalší krajný obranca Ricardo Rodríguez. Španieli neprehrali v 19. zápase po sebe.

Prípravné zápasy pred MS 2018:

Liverpool
Brazília – Chorvátsko 2:0 (0:0)
Góly: 69. Neymar, 90.+3 Firmino

Évian-les-Bains
Albánsko – Ukrajina 1:4 (0:3)
Góly: 89. Ndoj – 31. a 90. Konopľanka, 35. a 45.+ Jarmolenko

San José
Kostarika – Severné Írsko 3:0 (1:0)
Góly: 30. Venegas, 46. Campbell, 66. Calvo

St. Gallen
Saudská Arábia – Peru 0:3 (0:2)
Góly: 41. a 64. Guerrero, 20. Carrillo

Villarreal
Španielsko – Švajčiarsko 1:1 (1:0)
Gól: 29. Odriozola – 62. R. Rodríguez

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #chorvátski futbalisti #brazílski futbalisti