Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

O legendu nie je záujem. Zlatan dostal na staré kolená nálepku - rušivý faktor

Špekulácie o tom, že Zlatan Ibrahimovič sa údajne ešte raz vráti do švédskej futbalovej reprezentácie, nabrali novú intenzitu necelé tri mesiace pred začiatkom majstrovstiev sveta v Rusku (14. 6. - 15. 7.). Nie však v pozitívnom kontexte.

26.03.2018 22:26
Zlatan Ibrahimovič Foto: ,
Zlatan Ibrahimovič počas posledného zápasu v reprezentácii.
debata

Tréner Janne Andersson si to podľa všetkého neželá. Prípadný comeback 36-ročnej legendy švédskeho futbalu označil za neželaný faktor, ktorý ho vyrušuje. „Nie som v kontakte s hráčmi, ktorí povedali nie národnému tímu,“ povedal 55-ročný Andersson pre SVT.

Denník Expressen odcitoval slová kouča národného tímu ešte presvedčivejšie: „Ja som reprezentačný tréner a ja si aj vyberiem hráčov do svojho mužstva.“

Ibrahimovič oficiálne ukončil reprezentačnú kariéru po ME 2016 vo Francúzsku s úchvatnou bilanciou – 15 rokov, 116 zápasov a 62 gólov. Švédi informovali, že opätovný kontakt „Ibru“ s reprezentačným tímom mal sprostredkovať zväzový generálny sekretár Haakan Sjöstrand.

„Kontaktoval sa s ním, ale nie v mene reprezentácie, ale národného zväzu,“ vysvetlil reprezentačný tréner severanov.

Ibrahimovič, ktorý čerstvo prestúpil z Manchestru United do Los Angeles Galaxy v MLS má však zrejme iný názor. „Moja priorita je teraz LA Galaxy, ale keď sa budem dobre cítiť a pravidelne hrať, nevidím dôvod, prečo by som to ešte neskúsil aj v reprezentácii. Ak budem chcieť, pôjdem do toho. A nemá to nič spoločné s druhou stranou.“

Švédi v príprave na MS 2018 zohrajú v utorok prípravný zápas proti Rumunom u súpera v meste Craiova. Pred dvoma dňami hrali „Blaagult“ proti Čiľanom v Štokholme a prehrali 1:2.

Na svetovom šampionáte v Rusku čakajú na Švédov výbery Mexika, Kórejskej republiky a tiež úradujúci majstri sveta Nemci. V kvalifikácii o postup na MS 2018 sa Švédi postarali o veľké prekvapenie, keď v baráži vyradili Talianov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zlatan Ibrahimovič #MS 2018 vo futbale #švédski futbalisti