Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Mintál verí, že Nationalelf dosiahnu až na samotný vrchol šampionátu

Dvojnásobný najlepší futbalista Slovenska (2004, 2005) Marek Mintál na XX. majstrovstvách sveta v Brazílii verí reprezentácii Nemecka, že dosiahne až na vrchol.

08.07.2014 14:12
Nemecko, fanúšikovia Foto: ,
Priaznivci Nemecka.
debata

Dôvodom nie je len skutočnosť, že v tejto krajine po dlhoročnom hráčskom pôsobení aj žije, keďže v súčasnosti pôsobí ako asistent nového trénera Valériena Ismaëla v druholigovom klube 1. FC Norimberg.

„Podľa mňa je Nemecko horúcim kandidátom na majstra sveta. Ide o mužstvo, ktoré má obrovskú kvalitu, hráčske individuality, na takýchto turnajoch sa dokáže perfektne a neskutočne skoncentrovať. Nemecko disponuje ako mužstvo obrovskou silou. Každý jeden futbalista z kádra hrá vo fantastickom klube, dokazujú to aj na tomto šampionáte v Brazílii. V piatkovom štvrťfinále Nemci zdolali Francúzov. Keď takto pôjdu ďalej, titul šampióna ich neminie,“ uviedol Marek Mintál pri návšteve na Slovensku, počas ktorej prevzal na slávnosti v Bratislave ocenenie za najlepšieho futbalistu dvadsaťročia v rámci najvyššej slovenskej súťaže.

Na zverencov trénera Joachima Löwa čakajú ešte dve prekážky na ceste za vysnívaným štvrtým primátom na MS (dosiaľ uspelo Nemecko v rokoch 1954, 1974 a 1990, pozn.): v utorňajšom semifinále nastúpia v Belo Horizonte proti domácej Brazílii a v prípade úspechu čaká na „Nationalelf“ nedeľňajší finálový duel na štadióne Maracana proti úspešnejšiemu zo stredajšieho druhého semifinále Holandsko – Argentína.

„Futbalisti Brazílie sú skvelí, možno to vidieť v každom jednom zápase. Ja si však myslím, že Nemci vyjdú víťazne v ich vzájomnom meraní síl,“ doplnil svoj tip na semifinálového víťaza Marek Mintál.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale #Marek Mintál