Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

FIFA oznámkovala MS. Brazília dopadla lepšie než predchádzajúci šampionát

Majstrovstvá sveta v Brazílii boli vydarenejšie než predchádzajúci šampionát v Južnej Afrike. Tak zhodnotil šéf futbalovej federácie FIFA Sepp Blatter práve skončený turnaj.

14.07.2014 21:00
Sepp Blatter Foto: ,
Šéf svetového futbalu Sepp Blatter.
debata

Zo škály od jednotky do desiatky dal známku 9,25. Juhoafričania pred štyrmi rokmi dostali od medzinárodnej federácie deviatku.

„Južná Afrika bola prekonaná. Ale dokonalosť neexistuje,“ povedal Blatter na záverečnej tlačovej konferencii v Riu de Janeiro. Organizátorov pochválil za „tvrdú prácu“, ktorú odviedli, a hráčov za úžasné výkony a krásny ofenzívny futbal.

„Boli to moje desiate majstrovstvá sveta a piate vo funkcii predsedu. A boli mimoriadne, pretože kvalita a intenzita zápasov bola veľmi vysoká. Som šťastný človek,“ vyhlásil osemdesiatročný šéf svetového futbalu. „Turnaj od začiatku ponúkal útočný futbal, tak to nebývalo. A vydržal až do konca,“ povedal len pár hodín po korunovácii nemeckého tímu novými majstrami sveta.

Blatter počas 32 ​​dní trvajúcich MS navštívil všetkých dvanásť štadiónov a Rusku, ktoré usporiada budúci turnaj, odkázal, že je potrebné hlavne ďalej bojovať proti rasizmu a diskriminácii.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sepp Blatter #MS vo futbale 2014 #Medzinárodná futbalová federácia FIFA