Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Maradona chváli Nemcov. Hrali ako dva brazílske tímy dokopy, tvrdí

Víťazstvo Nemecka 7:1 v utorňajšom semifinále svetového šampionátu vo futbale v Belo Horizonte nad domácou Brazíliou nadchlo aj argentínsku legendu Diega Maradonu.

09.07.2014 14:59
Diego Maradona Foto: ,
Diego Maradona.
debata

Majster sveta z roku 1986 chválil výkon zverencov Joachima Löwa. „Nemyslel som si, že Nemecko bude také suverénne a presvedčivé. Predviedli sa v štýle, ako dvojo Brazílčanov dokopy. Na trávniku to vyzeralo, akoby lopta bola iba nemecká a iba v ich moci. Hralo iba jedno mužstvo,“ komentoval vo svojej relácii vo venezuelskom televíznom kanáli Telesur Maradona.

Slávny Argentínčan si ešte nemyslí, že po utorňajšom výkone majú Nemci istý zisk titulu majstrov sveta. Maradona je optimista a verí, že proti trojnásobným majstrom sveta sa vo finále postavia Argentínčania, ktorí musia zdolať v stredajšom druhom semifinále Holanďanov. „My sme sa už raz dokázali vyrovnať s nemeckými tankami,“ uviedol Maradona s odkazom na finále majstrovstiev sveta 1986 v Mexiku. Argentína vtedy zdolala Nemecko 3:2.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

Maradona má v pamäti aj dosiaľ posledný vzájomný súboj oboch krajín na svetovom šampionáte. V JAR pred štyrmi rokmi Nemci zdolali Juhoameričanov suverénne 4:0. „Teraz je iná situácia, bude to iný zápas,“ doplnil Diego Maradona. Informuje o tom Sport.de.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale #brazílska futbalová reprezentácia #nemecká futbalová reprezentácia