Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Kolumbii vítali hráčov ako majstrov sveta

Smútok po štvrťfinálovej prehre s Brazíliou na majstrovstvách sveta vo futbale rýchlo vystriedalo v Kolumbii veľké nadšenie.

07.07.2014 08:47
Kolumbia, futbal MS, návrat, privítanie Foto: ,
Nadšené davy vítajú futbalistov Kolumbie.
debata

Fanúšikovia sú hrdí na hráčov Los Cafeteros a pripravili im pri návrate domov veľkolepé privítanie, akoby boli majstrami sveta. Tisícky priaznivcov v nedeľu oslavovali príchod Jamesa Rodrigueza, jeho spoluhráčov a žiadali trénera Josého Pékermana, aby predĺžil pri kolumbijskej reprezentácii zmluvu. Jeho zverenci zdolali na šampionáte Grécko, Pobrežie Slonoviny, Japonsko a Uruguaj a potom prehrali v boji o semifinále s domácim tímom 1:2.

„Naučili ste nás, ako sa sníva. Tento šampionát sme si poriadne užili,“ napísal odkaz tímu kolumbijský prezident Juan Manuel Santos. V metropole krajiny Bogote bola veľká oslava, hráči na pódiu tancovali a radovali sa s fanúšikmi. Ešte predtým vítala lietadlo s tímom na letisku El Dorado v Bogote vodná slávobrána od miestnych hasičov, hráči vystupovali na červený koberec a otvoreným autobusom ich previezli do centra mesta. „Ďakujeme všetkým, ktorí dnes prišli. Vďaka za podporu, milujeme vás,“ uviedol na námestí pred nadšenými divákmi James Rodriguez, momentálne so šiestimi gólmi najlepší strelec šampionátu.

debata chyba
Viac na túto tému: #kolumbia #MS vo futbale 2014