Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brazílsky diár: Na rade sú hlavy víťazov

Brazílsky futbalový šampionát si pripísal ďalšiu raritu. Prvý raz v histórii sa stalo, že vo štvrťfinále sa zišli všetci ôsmi víťazi skupín. Teraz však už začnú padať aj ich hlavy.

04.07.2014 07:00
Brazília, fanúšikovia Foto: ,
Ilustračná foto.
debata

Miest pod brazílskym slnkom bude stále menej. Nezmestia sa pod neho už ani všetci šampióni, ktorí zostali ešte v hre.

Na štarte turnaja sa zišli ôsmi majstri sveta. Nechýbal nik. Len toľko krajín sa na doterajších devätnástich finálových turnajoch tešilo z najcennejšej futbalovej trofeje.

V najlepšej osmičke tohto turnaja zostala polovica z nich. A je isté, že minimálne jeden do semifinále neprelezie. Francúzsko a Nemecko už zlato vo svojej zbierke majú. Ale jeden z nich pôjde z kola von.

Aj v semifinále ešte bude žiť nádej, že elitný klub šampiónov sa rozrastie o deviatu krajinu. Pavúk turnaja umožňuje dva extrémy: v kvartete tímov môžu byť až tri, ktoré sa doposiaľ z titulu netešili. Ale v obkľúčení troch majstrov sveta sa možno ocitne len jedno mužstvo bez trofeje.

Nijaký bezstarostný futbal už nečakajme. Päť zápasov v osemfinále sa predlžovalo, čo je takisto historický rekord. Kto postúpi teraz, bude hrať už s určitosťou o medailu. K titulu majstra sveta majú však ešte všetci veľmi ďaleko.

Zostali nám ešte tri kroky do futbalového neba, hlásajú brazílske médiá. Alebo jeden do pekla. Cesta k neúspechu je stále podstatne kratšia.

Kto sa chce stať šampiónom, musí zvládnuť bez straty ešte tri zápasy. A to je v spoločnosti samých víťazov ešte veľmi veľa.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Brazílsky diár