Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Argentína sa rúti do katastrofy, vystríha Maradona

Futbalová Argentína je už vo štvrťfinále majstrovstiev sveta v Brazílii, ale Diego Maradona nie je nadšený výkonmi zverencov Alejandra Sabellu.

02.07.2014 13:40
Maradona, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Argentíny s maskou legendy Diega Maradonu.
debata

Podľa kapitána majstrov sveta z roku 1986 tréner nevyužíva potenciál partie okolo Lionela Messiho.

„Mám pocit, že sme stále ešte nezačali hrať. Tento tím nevie zmeniť rytmus hry, chýba mu pohyb smerom dopredu. Jeho výkony vyvolávajú vo mne pocity trpkosti, zúrivosti a hnevu. Argentína bude musieť hrať lepšie ako tím,“ povedal pre televíziu De Zurda 53-ročný Maradona, ktorý ešte pred štyrmi rokmi na MS v Juhoafrickej republike viedol reprezentáciu svojej vlasti.

V utorkovom osemfinále Argentínčania zlomili odpor Švajčiarov až gólom Ángela di Maríu v predĺžení, ale do poslednej chvíle sa strachovali o tesné vedenie. Akciu vykúpenia pripravil kapitán Lionel Messi.

„Lionel je až veľmi osamotený. Stred poľa je slabý, nemá žiadnu iniciatívu. Ak Messi zasa niečo nevymyslí, vo štvrťfinále končíme. Argentína sa rúti do katastrofy. Mužstvo hrá na 40 percent svojich možností,“ tvrdí podľa goal.com Maradona.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

V sobotňajšom štvrťfinále čaká na Argentínčanov ďalší dobre organizovaný európsky tím – Belgicko. „Belgicko je iná káva. Ak sa Argentína nezobudí, bude mať problémy,“ varuje Diego Maradona. Pred štyrmi rokmi sa „albicelestes“ lúčili so šampionátom štvrťfinálovou hanbou, dostali výprask 0:4 od Nemecka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Diego Maradona #argentínska futbalová reprezentácia