Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bol som dosť nervózny, priznal Messi. Argentínčania penalty nechceli

Argentínu na majstrovstvách sveta vo futbale opäť zachránil kapitán Lionel Messi. V osemfinále proti Švajčiarsku síce neskóroval, ale v 118. min sa po jeho akcii presadil Ángel Di María a rozhodol o tesnej výhre juhoamerického tímu.

02.07.2014 08:05
debata
zväčšiť Argentínčania Messi, Di María a Lavezzi na aj... Foto: instagram.com/leomessi
messi, di maría, Lavezzi Argentínčania Messi, Di María a Lavezzi na aj spoločnej fotke zo spŕch po zápase so Švajčiarskom.

Argentínu stál zápas so Švajčiarskom veľa síl, okrem fyzických aj psychických. „Bol som už dosť nervózny. Nemohli sme dať gól a jediná chyba nám mohla ukončiť turnaj. Nechceli sme penalty, chceli sme rozhodnúť na ihrisku,“ povedal Messi, ktorý si vo všetkých štyroch dueloch Argentíny v Brazílii vyslúžil ocenenie pre hráča zápasu.

Tentoraz ho Švajčiari pozorne bránili, počas prvej hodiny bol takmer neviditeľný. Postupne sa rozohral k dobrému výkonu a bol na začiatku rozhodujúcej akcie predĺženia. „Rozmýšľam som, či to neskúsim sám. Potom som však uvidel Ángela a rozhodol sa prihrávať. Máme dôvod na oslavu. Neviem, či som si tentoraz zaslúžil ocenenie pre hráča zápasu. Oveľa dôležitejší je však náš postup,“ uviedol Messi.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

V argentínskom tábore zavládlo po zápase veľké nadšenie. Juhoameričania svoju radosť ukázali aj na sociálnych sieťach, trio Messi, Di María a Lavezzi dalo na Twitter aj spoločnú selfie zo spŕch. Víťazný gól bol pre nich vykúpením. „Aj taký býva futbal. Driete a neviete sa presadiť a potom príde šťastný moment, ktorý musíte využiť. Zápasy rozhodujú rôzne maličkosti. Teraz nás čaká štvrťfinále a ďalší náročný súboj. Na svetovom šampionáte nie je žiaden súper ľahký,“ doplnil Messi.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale #Lionel Messi #Ángel di María #argentínska futbalová reprezentácia