Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Diár: Chlapec Ria

Bol vždy miláčik čarovného Ria.

01.07.2014 11:30
Romário Foto: ,
Romário.
debata

Jedinečný strelec je typický cariocas, ako volajú obyvateľov mesta. Miluje ho, vyrastal na jeho plážach a nezriedka aj v čase veľkej slávy vybehol s partičkou na Copacabanu, aby sa vybláznili s loptou ako kedysi.

Romário je chlapec z Ria, ktorý sa stal jeho kráľom.

Jeho najchýrnejší futbalista, veľký šampión a zopár rokov už aj kongresman, sa stal jedným z lídrov opozície pred majstrovstvami sveta. Keď hovoril o predražených štadiónoch, zlej infraštruktúre, meškajúcich termínoch, astronomických výdavkoch a korupcii, nedával si nikdy servítku pred ústa.

Rúbal hlava-nehlava. Jeho vďačným terčom sa, ako kedysi futbalová bránka, do ktorej zavesil viac ako tisíc gólov, stali organizátori, brazílsky futbalový zväz, vláda, FIFA. Zotrel pod čiernu zem Blattera, ktorý stojí na čele svetovej federácie, neváhal ho nazvať zlodejom a podal si aj domácich futbalových šéfov. Zväz bol pre neho len skorumpovaná banda.

Muž, ktorý preslávil futbalovú Brazíliu ako málokto, kritizoval zlú sociálnu situáciu v krajine, vítal demonštrácie a vyzýval k ďalším ostrým protestom aj v čase svetového šampionátu. Pomôže mu len návrat Ježiša Krista na zem, tvrdil pred turnajom. V evanjéliách sa vraví, že Ježiš sa vráti. Len on už zabezpečí, aby boli majstrovstvá sveta v Brazílii úspešné, provokoval zlý chlapec z Ria.

Zatiaľ šampionát beží ako po drôtiku. Možno v tom má nakoniec prsty predsa len vyššia moc…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MS vo futbale 2014 #diár