Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Santosova grécka tragédia, dvojaký meter rozhodcu a odchod

Portugalský tréner futbalistov Grécka Fernando Santos nebol so svojím tímom počas rozhodujúceho penaltového rozstrelu v osemfinále majstrovstiev sveta proti Kostarike.

30.06.2014 09:43
Benjamin Williams, Fernando Santos Foto: ,
Austrálsky rozhodca Benjamin Williams posiela Fernanda Santosa do útrob štadióna.
debata

Austrálsky hlavný rozhodca Benjamin Williams ho za protesty vykázal zo striedačky. Santos ešte stihol vybrať päticu exekútorov pokutových kopov a odkráčal do zázemia štadióna Arény Pernambuco. Smutný koniec jeho zverencov na šampionáte v Brazílii (prehra 3:5 v rozstrele) si pozrel v šatni na televíznej obrazovke.

"Nebol absolútne žiadny dôvod na to, aby som bol vykázaný preč od tímu. Po skončení riadneho hracieho času nám z trénerského štábu zakázali vstúpiť na trávnik, ale ľudia z Kostariky tam veselo pobehovali. To isté sa zopakovalo aj po predĺžení, preto som sa rozhodcu spýtal, prečo Kostaričania môžu za hráčmi na plochu a my nie. Dal som mu otázku: ‚Je to preto, že vyzerám inak a som Portugalčan?‘ Jeho reakcia bola taká, že ma vykázal z lavičky. Tomu ja hovorím dvojaký meter a som preto veľmi smutný a nahnevaný,“ citujú Santosa AP a Kicker.

Santos takto neslávne ukončil svoje štvorročné pôsobenie pri gréckom tíme. Nemecký magazín Kicker ho označil za jedného z protagonistov osemfinálovej „gréckej tragédie“ so všetkým, čo k tomu patrí. Skúsený 59-ročný Portugalčan novinárom stihol pripomenúť, že súboj proti Kostarike bol jeho posledným pri reprezentačnom kormidle. "Moja misia sa skončila, lietadlo mi letí zajtra o 11.30. Ako možno viete, môj nástupca je už známy,“ naznačil Santos. Nielen podľa jeho slov novým reprezentačným trénerom Grékov by mal byť Talian Claudio Ranieri.

Napriek momentálnemu hnevu a sklamaniu Santos ako prvý v histórii doviedol gréckych futbalistov do vyraďovacej fázy na majstrovstvách sveta. Podarilo sa mu to napriek tomu, že z troch zápasov v C-skupine vyhrali iba ten posledný proti Pobrežiu Slonoviny (2:1) a mali pasívne skóre 2:4.

debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #MS vo futbale 2014 #Fernando Santos