Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nevyradila nás kauza Suárez, ale lepší súper, tvrdí kouč Uruguaja

Tréner uruguajských futbalistov Oscar Tabárez odmietol, že by za prehrou 0:2 v osemfinále majstrovstiev sveta s Kolumbiou mohla kauza okolo Luisa Suáreza.

29.06.2014 08:36
Uruguaj, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Uruguaja.
debata

Najlepší hráč Uruguaja dostal štvormesačný zákaz činnosti za uhryznutie súpera v súboji s Talianskom a postaral sa tak o najväčší škandál šampionátu.

Od tej chvíle sa okolo uruguajského tímu neriešilo takmer nič iné, ale Tabárez odmieta, že by sa to na tíme negatívne prejavilo pri sobotňajšom zápase s Kolumbiou. „Netuším, koľko energie sme kvôli tomu stratili, ale vedeli sme, že nám na ihrisku kvôli trestu nepomôže. Tým to pre nás skončilo a snažili sme sa vziať si z toho len to pozitívne,“ vyhlásil Tabárez.

Na vine tak podľa neho nie je kauza, ale predovšetkým skvelý výkon Kolumbie. „Keď čelíte súperovi, ktorý je jednoznačne lepší ako vy, tak musíte prehru prijať. A my ju prijímame a Kolumbii gratulujeme a prajeme jej veľa úspechov vo zvyšku turnaja,“ dodal argentínsky kouč Uruguaja.

Suárez každopádne Uruguaju na ihrisku chýbal. Bez najlepšieho hráča anglickej ligy si Tabárezovi zverenci ťažko vytvárali šance. A keď už nejaká prišla, skvele zasiahol brankár David Ospina.

Osemfinále Kolumbia - Uruguaj Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Fanúšička Kolumbie bozkáva repliku majstrovskej...

„Predviedol dva alebo tri výborné zákroky a nedovolil nám dostať sa späť do zápasu po tom, čo sme inkasovali jeden z najkrajších gólov na tomto šampionáte,“ pripomenul Tabárez gól Jamesa Rodrígueza, ktorý si spracoval loptu na prsia a z 18 metrov ju poslal do bránky.

„Vedeli sme, že Kolumbia má veľmi dobrý tím, ktorý dobre kombinuje, drží loptu a ťaží zo svojich individualít, ale na ihrisku to bolo ešte ťažšie, než sme si mysleli,“ hodnotil Tabárez.

Uruguaj nedokázal obhájiť štvrté miesto z minulého šampionátu, ale nejde vraj o sklamanie. „Veď obhajcovia titulu Španieli, Anglicko či Taliansko ani neprešli zo základnej skupiny. Ja som hrdý na to, čo hráči na turnaji predviedli. Dali do toho všetko, len to jednoducho nestačilo,“ dodal Tabárez.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

debata chyba
Viac na túto tému: #Uruguaj #Luis Suaréz #kolumbia #MS 2014 vo futbale