Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tri výhry a štyri góly sa Messimu mália. Očakáva viac od seba aj tímu

Futbalisti Argentíny vyhrali na MS aj tretí zápas a prešli do vyraďovacej časti bez straty bodu, kapitán Lionel Messi ale stále nie je s výkonmi tímu úplne spokojný.

26.06.2014 13:39
Lionel Messi Foto: ,
Argentínsky kapitán Lionel Messi sa osviežuje v zápase s Nigériou.
debata

Viac očakáva aj od seba, hoci k výhre nad Nigériou 3:2 prispel dvoma gólmi a so štyrmi presnými zásahmi sa delí o prvé miesto streleckej tabuľky so spoluhráčom z Barcelony Brazílčanom Neymarom.

„Videli sme solídnu Argentínu napriek dvom nigérijským gólom. Myslím si, že oproti prvým dvom zápasom skupiny sme sa zlepšili, ale stále to nie je úplne ono, náš potenciál je vyšší. Chceme viac, nesmieme sa prestať zlepšovať,“ povedal po výhre nad Nigériou Messi.

Stredajší duel bol pre neho historický, pretože prvýkrát v kariére dokázal na svetovom šampionáte skórovať dvakrát v jednom zápase. Prvý gól dal už v tretej minúte, tesne pred pauzou potom z priameho kopu precízne skóroval druhýkrát.

„Som tu preto, aby som dával góly. Stále ešte mám rezervy a môžem sa zlepšovať, rovnako ako celý tím,“ podotkol sebakriticky Messi. „My útočníci by sme sa mali ešte trochu viac pohybovať, občas sú naše kombinácie pomalé,“ doplnila argentínska hviezda.

Pred osemfinále so Švajčiarskom podľa neho musí jeho tím zapracovať na obrane. „Nemôžeme si vo vyraďovacej časti dovoliť dostať dva góly za zápas, to by mohlo byť smrtiace,“ upozornil.

Berie len zlato, zvlášť preto, že Argentína sa dostala do papierovo ľahšej polovice pavúka. „Je to zvláštny svetový šampionát s výsledkami, ktoré nikto nečakal. Musíme ostať pokojní. Stále ideme za naším snom,“ dodal Messi.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale #Lionel Messi #argentínska futbalová reprezentácia