Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kahn chápe Suáreza. Aj on sa stal zvieraťom a uhryzol hráča

Kontroverzný bývalý brankár nemeckej futbalovej reprezentácie Oliver Kahn chápe šialené správanie uruguajského kanoniera Luisa Suáreza.

26.06.2014 10:04
debata (1)
zväčšiť Oliver Kahn v drese Bayernu Mníchov. Foto: SITA/AP, CHRISTOF STACHE
Oliver Kahn Oliver Kahn v drese Bayernu Mníchov.

Juhoamerický útočník už tretíkrát vo svojej kariére uhryzol počas súťažného zápasu hráča súpera. V utorok si to odniesol taliansky obranca Giorgio Chiellini v stretnutí, ktoré rozhodovalo o účastníkovi osemfinále majstrovstiev sveta 2014 v Brazílii.

Dvadsaťsedemročný zakončovateľ FC Liverpool Suárez predtým pohrýzol rivala už ako hráč Ajaxu Amsterdam a koncom sezóny 2012/2013 aj Branislava Ivanoviča z FC Chelsea. Za oba tieto šokujúce prehrešky dostal exemplárne dlhý dištanc. Teraz mu hrozí trest na dva zápasy až dva roky.

Legendárny gólman Bayernu Mníchov a „Nationalelf“ z prelomu storočí Kahn tiež raz uhryzol hráča súpera počas bundesligového duelu. V tom istom zápase proti Borussii Dortmund sa predviedol kopom v kung-fu štýle. „Toto správanie sa zvyčajne spája so zvieratami a v mojom vnímaní je to nesprávny spôsob, ako dať najavo frustráciu,“ zhodnotil nezvyčajný kúsok Luisa Suáreza zo súboja proti „azúrovej squadre“ brankár, ktorý sa počas aktívnej kariéry neštítil nadávať, urážať či fyzicky útočiť na futbalistov súpera, ale aj spoluhráčov.

Oliver Kahn v akcii

„Už v predchádzajúcom zápase Uruguaja proti Anglicku sme mohli vidieť, že Suárez takmer plakal. Možno toto jeho správanie bol posledný zúfalý pokus, ako sa zbaviť enormného tlaku, ktorý v ňom rástol, a takto ho dal najavo. Podľa mňa neexistuje iné vysvetlenie,“ nezaprel sa známy „nervák“ Kahn.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Luis Suaréz #MS 2014 vo futbale #Oliver Kahn