Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď máte Messiho, všetko je možné, tvrdí tréner Sabella

Až 11 z ostatných 14 zápasov v skupinovej fáze na majstrovstvách sveta premenili futbalisti Argentíny na víťazstvo. To najnovšie sa v sobotu v brazílskej Fortaleze rodilo len veľmi ťažko.

22.06.2014 08:30
futbalisti Argentíny, Lionel Messi Foto: ,
Futbalisti Argentíny oslavujú víťazný gól Lionela Messiho (druhý sprava) v zápase proti Iránu (1:0).
debata

Iránci mali najmä po zmene strán viacero sľubných šancí a ešte na začiatku nadstaveného času bod na dosah. Prišla však 91. min a zrazu bolo všetko inak. Lionel Messi sa svojím typickým spôsobom uvoľnil, napriahol ľavačkou spoza šestnástky a rovnako typicky sa nemýlil – 1:0. Bol to jeho štyridsiaty gól v drese argentínskej reprezentácie a druhý na svetovom šampionáte v Brazílii. Messi odohral v národnom tíme 88. zápas, čím o jeden duel prekonal legendárneho krajana Diega Maradonu.

"Je to rozdielový hráč. Rozhodol už množstvo zápasov a aj teraz v dôležitom okamihu urobil to, čo sa od neho očakávalo. Messi je svetová trieda,“ povedal futbalový expert BBC a bývalý kouč Celticu Glasgow Neil Lennon. "Videl som možnosť a skóroval som. Som šťastný, ale… Zvíťazili sme, no sami najlepšie vieme, že toto nebol futbal, ktorý sme chceli hrať. Musíme sa zlepšiť,“ povedal Messi.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

Tréner Argentíny Alejandro Sabella vyzdvihol hru Iránu v druhom polčase, ale ešte viac svojho lídra Messiho. "Bol bránený veľmi natesno. Nevzdal to však a do samého konca hľadal možnosť, ako ohroziť súperovu bránku. Bol trpezlivý a vytrvalý a dočkal sa odmeny. Keď máte Messiho v tíme, všetko je možné. Pri jeho gólovej strele by súperovi nepomohli ani dvaja brankári,“ trochu zveličil Sabella.

Aj tréner Iráncov Carlos Queiroz sa pochvalne vyjadril o Messim, hoci mu argentínsky kanonier prekazil možno životný výsledok jeho tímu na majstrovstvách sveta. Na druhej strane sa však 61-ročný Portugalčan kriticky vyjadril k výkonu hlavného rozhodcu Srba Milorada Mažiča, ktorý jeho tím údajne obral o pokutový kop v druhom polčase po zákroku Zabaletu na Dejagaha. "Messi bol fantastický, ale rozhodca určite nie. Bol päť metrov od miesta zákroku a nevidel to? Nechce sa mi veriť. Verím však, že som mal právo povedať to verejne a teraz nedostanem pokutu,“ vravel rozladený Queiroz.

Argentína má z dvoch zápasov v F-skupine 6 bodov a postup do osemfinále istý. Výkony dvojnásobných majstrov sveta a jedného z kandidátov na titul však boli prinajmenšom rozpačité. S Bosnou a Hercegovinou sa až do konca triasli o tesné víťazstvo 2:1 a proti Iránu zasa až v samom závere rozhodli o triumfe 1:0.

"Nehrali sme dobre, boli sme príliš nervózni. Proti Nigérii sa musíme upokojiť a hrať lepšie. Chvalabohu, v zápase s Iránom nás zachránil Messi,“ uviedol brankár Argentíny Romero.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #argentínska futbalová reprezentácia #futbalová reprezentácia Iránu