Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Holanďanov opäť potiahli najväčšie hviezdy, Austráliu zdolali 3:2

Pred šiestimi dňami sa pred nimi skláňal celý futbalový svet. Zaplavila ich vlna obrovskej eufórie. V stredu sa s outsiderom dlho trápili. Po veľkom boji ho však predsa len zlomili.

18.06.2014 20:02 , aktualizované: 22:20
debata
zväčšiť Holandskí futbalisti oslavujú gól Memphisa... Foto: Reuters, DARREN STAPLES
Holandsko - Austrália Holandskí futbalisti oslavujú gól Memphisa Depaya, v pozadí sklamaný Austrálčan Alex Wilkinson.

Holandskí futbalisti vstúpili do svetového šampionátu vysokým víťazstvom nad obhajcom titulu zo Španielska (5:1). Fanúšikovia tak od nich očakávali, že súboj s Austráliou zvládnu s prehľadom. K víťazstvu 3:2 (1:1) sa však museli predrať až nečakane ťažko.

Favorita dostal po dvadsiatich minútach do vedenia Robben, o niekoľko sekúnd však už bolo opäť vyrovnané, keď sa skvelým volejom presadil Cahill. Austrálčania dokonca v úvode druhého polčasu viedli – vďaka premenenej jedenástke Jedinaka. Tentokrát sa však rýchlo vzchopili Holanďania, ktorí o štyri minúty vyrovnali po Van Persieho presnom zásahu.

Hrdinom zápasu sa napokon stal striedajúci Depay – autor víťaznej strely. Aj vďaka nej prerušili Holanďania čakanie na víťazstvo nad Austrálčanmi. Do stredajšieho zápasu sa s nimi stretli trikrát a vybojovali len dve remízy, raz sa tešilo mužstvo z Oceánie.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

Zaujímavosťou je, že o góly Holanďanov sa v Brazílii opäť postarali ich najväčšie ofenzívne esá. Van Persie s Robbenom strelili Španielom po dva góly a spolu s Nemcom Müllerom vedú tabuľku strelcov turnaja. Všetci sa presadili trikrát.

B-skupina: Austrália – Holandsko 2:3 (1:1)
Góly: 21. T. Cahill, 54. Jedinak (z pok. kopu) – 20. Robben, 58. Van Persie, 68. Depay, ŽK: 47. Van Persie – 43. Cahill, rozhodovali: Haimoudi – Etchiali (obaja Alž.), Achik (Mar.), 43 000 divákov
Austrália: M. Ryan – McGowan, A. Wilkinson, Špiranovič, J. Davidson – Jedinak, M. McKay – Leckie, Bresciano (51. Bozanič), Oar (77. Taggart) – T. Cahill (70. Halloran)
Holandsko: Cillessen – Janmaat, S. de Vrij, Vlaar, Martins Indi (45.+ Depay), Blind – J. de Guzmán (78. Wijnaldum), Sneijder, N. de Jong – Van Persie (87. Lens), Robben

Ange Postecoglou (tréner Austrálie, zdroj: AP): „Želal som si, aby moji zverenci dnes dostali odmenu za predvedený výkon. Prišli sme na majstrovstvá sveta a čelíme trom tímom spomedzi najlepších výberov na svete. Kritici tvrdili, že nedáme ani gól, no my sme v oboch zápasoch dokázali, že na to máme.“

Louis van Gaal (tréner Holandska, zdroj: telegraaf.nl): „Mali sme veľké problémy, pokiaľ ide o držanie lopty. V druhom polčase som zmenil herný systém na troch stredopoliarov a troch útočníkov, aby boli naše ofenzívne akcie nebezpečnejšie. Našťastie, podarilo sa nám vrátiť do zápasu a uspieť.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale #austrálska futbalová reprezentácia #holandská futbalová reprezentácia