Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brazília opäť sklamala. Mexiku nedala ani gól, zo zápasu si odnáša iba bod

Utorňajší duel medzi Brazíliou a Mexikom v A-skupine na futbalových majstrovstvách sveta na štadióne Castelao vo Fortaleze sa skončil bezgólovou remízou. "Kanárici" boli aktívnejší, ale v bránke "trikolóry" čaroval Guillermo Ochoa, ktorý zneškodnil domácim štyri vyložené príležitosti.

17.06.2014 23:02
debata
zväčšiť Neymar bol aj v druhom zápase najlepším hráčom... Foto: SITA/AP, Themba Hadebe
Neymar, Brazília Neymar bol aj v druhom zápase najlepším hráčom Brazílie.

Brazílčania sú so štyrmi bodmi na čele „áčka“, rovnaký počet získali aj v tabuľke druhí Stredoameričania. Stretnutie zvyšných dvoch členov A-skupiny Chorvátska s Kamerunom je na programe v stredu 18. júna v Manause s úvodným výkopom o 24.00 h SELČ.

Brazília – Mexiko 0:0
ŽK: 45. Ramires, 79. Thiago Silva – 59. Aguilar, 62. J. J. Vázquez, rozhodovali: Cakir – Duran, Ongun (všetci Tur.)
Brazília: Júlio César – D. Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Paulinho, Luiz Gustavo – Ramires (46. Bernard), Oscar (84. Willian), Neymar – Fred (68. Jo)
Mexiko: Ochoa – Aguilar, F. Rodríguez, R. Márquez, H. Moreno, Layún – J. J. Vázquez – H. Herrera (76. M. Fabián), G. dos Santos (84. Raúl Jiménez), A. Guardado – Peralta (74. J. Hernández)

Brazílske trápenie proti Mexiku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Neymar bol aj v druhom zápase najlepším hráčom...

V úvode Mexičania poriadne hrýzli favorizovaných domácich futbalistov, ale nedostali sa do vážnejšieho zakončenia. Prvá veľká príležitosť prišla až v 26. min, keď na typický center Daniho Alvesa krásne vyskočil Neymar a gólman Mexika sa blysol výnimočným zákrokom pri hlavičkovom pokuse hviezdy FC Barcelona.

Potom až päť minút pred koncom riadneho hracieho času prvej časti pekne zakrútil loptu z 25-metrovej vzdialenosti Vázquez, ale Júlio César nemusel zasahovať, keďže technická strela z diaľky tesne minula ľavú žrď. O tri minúty spálil zoči-voči Ochoovi tutovku Paulinho, mužstvá odišli do šatní za bezgólového stavu.

Brazílčania vstúpili aktívne do druhého dejstva, pred nabiehajúcim Neymarom odhlavičkoval na rohový kop stopér F. Rodríguez. Mexičania odpovedali štyrmi strelami zo strednej vzdialenosti v krátkom intervale, ale ani jedna nesmerovala medzi tri žrde.

zväčšiť Fanúšikovia v hlavnom meste Mexika sledovali... Foto: SITA/AP
Mexico City, fanúšikovia Fanúšikovia v hlavnom meste Mexika sledovali zápas na veľkoplošnej obrazovke.

Tretí skvelý zákrok v zápase predviedol Ochoa pri vyloženej šanci Neymara v 69. min. Štvrťhodinu pred koncom neuspel ani striedajúci Jo. Mužom zápasu bol jednoznačne mexický brankár, ktorý zneškodnil v závere aj gólovú hlavičku Thiaga Silvu. V nadstavenom čase mohol rozhodnúť striedajúci Raúl Jiménez, ale brazílsky gólman vyrazil jeho strelu.

Hlasy po zápase

Luiz Felipe Scolari (tréner Brazílie): „Výsledok 0:0 je obrazom hry, bola to vyrovnaná partia. Hral sa veľmi náročný futbal, oba tímy chceli dať gól. Pre nás to nie je dobrý výsledok, keby sme vyhrali, takmer určite by sme si zabezpečili postup do osemfinále. Myslím, že sme našu hru zlepšili, mali sme však proti sebe dobrý tím.“

Miguel Herrera (tréner Mexika): „Bod sme si úprimne zaslúžili. Brankár Ochoa predviedol výborný výkon. Hráči ale tiež ukázali, že vedia zaútočiť a potrápiť Brazílii. Prial by som si, aby sme hrali možno ešte o niečo ofenzívnejšie. Sme šťastní, že sme získali bod, potrebujeme ale zvládnuť aj ďalší zápas.“

Luiz Gustavo (záložník Brazílie): „Bol to intenzívny a krásny zápas. Náš súper preukázal veľkú kvalitu, výsledok 0:0 je férový. Pred tretím duelom máme štyri body, teraz potrebujeme hrať rozumne.“

Rafael Márquez (obranca Mexika): „Tento bod chutí ako víťazstvo. Hrali sme proti skvelému súperovi, proti domácemu celku a favoritovi na titul. Náš brankár nás zachránil, celý tím ale podal dobrý výkon.“

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale