Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spal som ako zabitý, priznal na golfe tréner Weiss

Slovenskí futbaloví reprezentanti oddychovali. Zamierili z hlučného futbalového prostredia do golfového Country Clubu v Pretórii, ktorý patrí medzi najprestížnejšie v meste i celej krajine.

17.06.2010 06:01
Vladimír Weiss Foto:
Vladimír Weiss.
debata

Tu typické africké trúbky nemali miesto. Hráči však priznávali, že na štadióne v Rustenburgu, ktorý patrí medzi najmenšie a ešte nebol ani úplne plný, zvuk vuvuzel znel nepríjemne, trhal im uši.

„Bolo to hrozné, na ploche sme absolútne nič nepočuli,“ vravel brankár Ján Mucha. „Všetci sme sa už presvedčili, čo to je, byť na futbale v Afrike. Neviem si predstaviť, čo sa bude diať na veľkom a plnom štadióne.“ Na otázku, ako sa hráči dorozumievali, odpovedal: „V podstate nijako. Naším dorozumievacím jazykom bola zohratosť. Nehrali sme spolu prvý zápas, poznáme sa, už vieme, čo máme čakať. Dorozumievanie na ploche zasa nie je až také podstatné.“

Ani najstarší hráč v tíme Zdeno Štrba niečo podobné ešte nezažil. „Žiaľ, našich fanúšikov sme nemohli na ploche počuť, lebo tam nebolo počuť úplne nič. Spoluhráč stál odo mňa na päť metrov, kričal som na neho, ale nevnímal to. Každý sa musel spoľahnúť sám na seba,“ vysvetľoval. Počuli hráči trénerové pokyny z lavičky? „Určite sa tréner snažil, niečo kričal, ale čo, o tom nemám ani šajnu,“ priznal Štrba.

Tréner Vladimír Weiss nijaké pokyny nevydával, tentoraz sledoval golfové pokusy svojich hráčov zdiaľky. „Je to príjemné prostredie, trochu sme si oddýchli,“ súhlasil, sám golfovú palicu do rúk nevzal.

Po zápase s Novým Zélandom síce tvrdil, že najbližšiu noc asi nezaspí, ale napokon sa priznal, že spal dobre. „Bol som veľmi unavený a ľahol som si do postele už pred polnocou, spal som ako zabitý. Prvýkrát, čo som tu, veľmi dobre,“ vravel Vladimír Weiss.

debata chyba