Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Tréner po jednom súboji svojich hráčov zatváral oči

Tréner Vladimír Weiss sa rozhodol zrušiť na bratislavských Pasienkoch posledný tréning pred stretnutím s Kostarikou a preložil ho do Senca. "Chceme ušetriť ihrisko," vysvetlil dôvod. Uvedomoval si, že po dlhotrvajúcich dažďoch by plocha dostala zabrať. O to viac, že popoludní na trávnik vybehli kostarickí reprezentanti.

04.06.2010 20:29
Vladimír Weiss Foto:
Vladimír Weiss.
debata (5)

Na seneckom hodinovom tréningu mal tréner k dispozícii všetkých 22 futbalistov, okrem brankára Dušana Kuciaka, ktorý si doliečuje zranené koleno zo zápasu s Kamerunom. „Do tyždňa by mal byť v poriadku a trénovať s mužstvom,“ informoval Weiss.

Ostatní hráči zaberali naplno, aj nedávni maródi. Útočník Filip Hološko zostal na ihrisku ešte pol hodinu navyše, individuálne skúšal šprinty a streľbu na bránku. Riziko zranenia v poslednom súboji pred šampionátom by nemalo ovplyvniť dnešný výkon. Podľa trénera sa hráči nešetria ani na tréningu. „Zraniť sa môžete vždy, aj na tréningu. Po jednom súboji Ďuricu a Salátu som včera zatváral oči,“ dodal.

Slovenskí futbaloví reprezentanti majú za sebou dvadsať dní spoločnej prípravy na šampionát, v sobotu nastúpia na generálku a v utorok naberú smer Juhoafrická republika. „Sme dlho spolu, hráči musia dať bokom aj rodiny, čaká nás ponorková nemoc. Všetky mužstvá sú však na tom rovnako, musíme sa s tým vyrovnať a zvládnuť to,“ pokračoval Weiss.

Podľa neho všetko sa bude odvíjať od prvého stretnutia proti Novému Zélandu. „Poznám to aj z vlastných skúseností z Talianska v roku 1990,“ dodal. „Zvíťazili sme nad USA, nálada išla hore, tešili sme sa na ďalší zápas, aj ten sme vyhrali. To však už predbieham. My musíme najskôr zvládnuť prvé stretnutie…“

5 debata chyba