Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo si zoberiem do Afriky? Talizman a dobrú náladu, hovorí obranca Ďurica

Celú sezónu bojujú o trofeje, teraz ich sami odovzdávali. Slovenskí futbalisti, ktorých už o päť dní čaká odlet na svetový šampionát do Južnej Afriky, prišli včera podporiť mladé nádeje. Budúcim Hamšíkovcom, ktorí dva dni súperili o najlepší tím do 13 rokov v jednom z bratislavských nákupných centier, spravila účasť ich idolov veľkú radosť.

03.06.2010 09:22
Ján Ďurica Foto:
Ján Ďurica.
debata (6)

„Je fajn pozerať sa na to, ako chlapci hrajú so srdcom,“ hovorí rýchly stredopoliar Miroslav Stoch, ktorý najradšej spomína práve na podobné turnaje na malom ihrisku. Zverenci trénera Vladimíra Weissa dostávajú v posledných dňoch na tréningoch poriadne zabrať. Netrávil by Stoch voľný čas radšej iným spôsobom? „Je to pre nás rozptýlenie, treba sa ľuďom ukázať aj v inom svetle,“ dodáva mladík, ktorý v uplynulej sezóne získal holandský titul s Twente Enschede.

Slovákov čaká už v sobotu posledný prípravný zápas pred ostrým štartom v Afrike proti Novému Zélandu. V generálke budú ich súpermi hráči Kostariky. „Určite nás dobre preveria, veď sa takmer tiež dostali na šampionát,“ zakončuje Stoch, ktorému robili včera spoločnosť aj ďalší spoluhráči. Medzi nimi i Marek Hamšík, Vladimír Weiss ml., Martin Škrtel či Kamil Kopúnek.

 MS v kocke: program, výsledky, tabuľky, pavúk Foto: FIFA
FIFA, logo MS 2010 v Juhoafrickej republike  MS v kocke: program, výsledky, tabuľky, pavúk

Síce s malým meškaním, ale predsa prišiel potešiť malých futbalistov aj stopér Ján Ďurica. „Idem neskoro, lebo som dostal defekt. Samozrejme, že som si ho sám opravil,“ tvrdil hráč Lokomotivu Moskva, ktorý počas jarnej časti sezóny hosťoval v nemeckom Hannoveri. Jeden z pilierov slovenskej defenzívy strávil včerajší voľný deň s rodinou, postupne sa však už sústredí na Kostariku. „Treba sa dobre pripraviť. Najmä sa musíme vyvarovať chýb, ktoré sme urobili proti Kamerunu,“ upozorňuje Ďurica.

Podľa bývalého hráč Petržalky či ruského Saturnu Ramenskoje je nálada v tíme dobrá. Napriek tomu, že mužstvo opustila šestica hráčov, ktorých musel Weiss z kádra vyradiť. „Nestihli sme sa s nimi ani rozlúčiť. Snáď sa pred odletom ešte spolu stretneme,“ dúfa urastený obranca, ktorý si do ďalekej Afriky so sebou berie i talizman. ,,Mám retiazku od mamy, ktorú pred každým zápasom pobozkám."

Čo okrem retiazky si so sebou dvadsaťosemročný futbalista ešte zoberie? „Nerád lietam, tak určite tabletku na spanie. A samozrejme, všetci by sme si mali vziať so sebou takú náladu, akú sme mali počas úspešnej kvalifikácie,“ dodáva Ďurica, pre ktorého bude úspechom, ak Slovensko postúpi zo skupiny. „Kľúčový bude určite prvý súboj s Novozélanďanmi, potom je už všetko otvorené,“ zakončil rodák z Dunajskej Stredy.

6 debata chyba