Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blatter sa ospravedlnil Angličanom a Mexičanom

Reprezentácie Anglicka a Mexika sa dočkali aspoň čiastočnej satisfakcie, keď sa im v utorok prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter ospravedlnil za rozhodcovské omyly, ktoré mali podiel na ich vyradení v nedeľňajších zápasoch osemfinále MS.

29.06.2010 11:47
Sepp Blatter Foto:
Sepp Blatter.
debata (16)

FIFA sa až doteraz vyhýbala jasnému stanovisku k neuznanému gólu Franka Lamparda v nemeckej sieti a ku gólu Argentínčana Carlosa Téveza z postavenia mimo hry. V oboch prípadoch jednoznačne usvedčili arbitrov televízne záznamy. „Osobne mi je ľúto vždy, keď vidím takéto evidentné chyby rozhodcov. Ale neznamená to koniec turnaja ani futbalu. Takéto veci sa stávajú,“ vyhlásil Blatter a pokračoval: „Včera som mal stretnutie s predstaviteľmi oboch poškodených federácií priamo na tému rozhodcovských omylov. To je jediné, čo som mohol spraviť. Vyslovil som im ospravedlnenie. Chápem ich sklamanie aj všeobecnú kritiku. Ospravedlnil som sa Anglicku aj Mexiku. Angličania povedali ´Ďakujeme´, Mexičania sklonili hlavy. Prijali to.“

Blatter je známym odporcom zavádzania videozáznamov do procesu rozhodovania o vývoji zápasu a aj po nedeľňajšom fiasku je ochotný diskutovať len o jedinej technologickej novinke – elektronickej signalizácii, že sa lopta dostala celým objemom za bránkovú čiaru. Tévezov gól alebo rovnako neregulárna ruka Francúza Thierryho Henry v barážovej odvete s Írskom teda zostanú bez reflexie. „Jediná vec, v ktorej sme ochotní ustúpiť, je diskusia o technológii bránkovej čiary. Futbal je hra bez prerušení časomeru, zdĺhavé skúmanie sporných situácií či prípadné možnosti tímov využiť záznam ako v tenise v ňom nemajú svoje miesto. Pre moment, aký nastal v zápase Argentíny s Mexikom, nepotrebujeme technológiu. Samozrejme, že vzhľadom na udalosti uplynulých dní by bolo nemysliteľné, aby sa na zasadnutí v Cardiffe (21.- 22. júla – pozn.) neotvorila táto téma,“ zakončil Blatter.

16 debata chyba