Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Politikom sa pozdával Weiss a Kozák. Prokopovič postup Slovenska neočakáva

Futbalový sviatok v Juhoafrickej republike si nenehcali ujsť ani slovenskí politici. Priamo v Johannesburgu budú na zápase s Talianskom fandiť v slovenských dresoch aj Pavol Prokopovič a Ivan Štefanec.

24.06.2010 10:10
Ivan Štefanec so synom Foto:
Ivan Štefanec so synom.
debata (2)

Pre duo politikov nie sú XIX. majstrovstvá sveta prvým športovým podujatím, ktoré navštívili, práve naopak. Obaja sú veľkí športoví nadšenci a so slovenským športovcami už precestovali kus sveta.

„Na futbal chodievam pravidelne už dlhé roky,“ priznal stropkovský rodák Propokovič a pokračoval: „Tri, či štyrikrát do roka chodievam na anglickú Premier League, bol som aj na poslednom futbalovom šampionáte v Nemecku, dokonca na finálovom zápase, no a samozrejme chodím už roky povzbudzovať Slovensko. Či už v kvalifikačných zápasoch alebo ‚len‘ priateľských.“

Rovnako vášnivý cestovateľ za slovenským športom je aj člen novovytvárajúcej sa vlády Ivan Štefanec. „Športu holdujem už dlhé roky. Najčastejšie navštevujem tenis a futbal, no bol som aj na olympiáde v Salt Lake City,“ vyznal sa majiteľ podpísaného dresu od slovenského kapitána Marka Hamšíka.

Slovensko zažíva na africkom šampionáte svoju premiéru na MS, ako ju vnímajú pred zápasom s Talianskom? „Šance Slovákov vidím pozitívne, budeme opäť poriadne fandiť, veď napokon, preto sme sem aj došli. Je to historická šanca ukázať svetu, že aj naši chlapci vedia hrať futbal. Stále existuje nádej, že môžeme postúpiť a verím, že sa to podarí,“ konštatoval optimisticky naladený Štefanec.

Jeho kolega Prokopovič bol skeptickejší. „Ja si myslím, že už skutočnosť, že sme postúpili na MS, je veľký úspech. Priznám sa, že v prvých dvoch zápasoch som očkával od slovenského tímu trochu viac. Myslel som si, že do posledného zápasu v skupine pôjdeme s lepším postavením, ale ako sa hovorí, lopta je guľatá, všetko je možné. Nie som prehnaný optimista, ale môžeme uhrať dobrý výsledok.“

Slovensko v úvodnom zápase turnaja remizovalo s Novým Zélandom 1:1, následne prehralo s Paraguajom 0:2. Pozdával sa i napriek poslabšej hre politikom niekto z futbalistov? „Ani jeden z nich nepodal nadštandartný výkon. Môžeme hovoriť o slušnom prvom polčase v podaní mladého Vlada Weissa proti Paraguaju, Jano Kozák si odohral svoj štandard, napokon, od neho sa ani viac neočakávalo. Ešte poviem meno brankára Jána Muchu, pretože za góly vo svojej sieti nemohol. Všetci ostatní hrali hlboko pod svoje možnosti,“ zhodnotil Prokopovič.

S jeho názorom súhlasil aj rodák z Považskej Bystrice Štefanec: „Aj mne sa páčil Weiss, svoje si takisto odohral Janko Kozák a podľa mňa hral dobre ešte aj Matin Škrtel.“

Ak chce Slovensko pomýšľať na postup, musí nad Talianskom vyhrať. Ako teda tipujú politici výsledok zápasu? „Vyhráme 1:0,“ razantne povedal Štefanec. „Ja si veľmi želám, aby to bolo 1:0 alebo 2:1, teda výsledok, ktorý by nám zabezpečil postup zo skupiny, ale keďže som realista, tak skôr očakávam, že o gól prehráme,“ priznal Prokopovič.

2 debata chyba