Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šesták: Snažili sme sa zo seba vydať maximum, no nebezpeční sme neboli

Najlepší strelec Slovenska v kvalifikácii o postup na svetový šampionát Stanislav Šesták sa v Afrike zatiaľ trápi. V oboch zápasoch bol striedaný, navyše si v doterajšom priebehu turnaja ešte nepripísal strelecký pokus.

21.06.2010 00:09
Stanislav Šesták, Cristian Riveros Foto:
Cristian Riveros (vľavo) faulovaný Stanislavom Šestákom.
debata (21)

Ako hodnotíte zápas s Paraguajom?
Každý jeden z nás bojoval. Snažili sme sa dostať zo seba maximum, ale bohužiaľ, vôbec nám nedali priestor na to, aby sme sa dostali do zakončenia. Paraguaj potvrdil, že je v defenzíve vynikajúci. Hráči nás dobre napádali, okamžite pristupovali k lopte. My sme sa snažili hrať na brejky, ale boli to skôr len také náznaky.

O tom, že Paraguaj má výbornú defenzívu, sa vedelo, no i tak ste sa vôbec nedostali do zakončenia, prečo?
Možno sme mali byť viacerí vpredu. Druhý polčas bol z našej strany oveľa lepší, dokázali sme zbierať odrazené lopty a aj ich zavrieť. Výsledný efekt sa však nedostavil.

Prvú priamu strelu na bránku však vyslal Róbert Vittek až v nadstavenom čase…
To, že sme netrafili bránku, by som nehodnotil tak, že sme boli oveľa horší. Mali sme tam viacero dobrých centrov, Kornel Saláta mal dobrú hlavičku… Aj ten ich prvý gól bol trošku náhodný. Jeden z našich obrancov dostal jasle, navyše ten útočník to trafil vonkajškom úplne ideálne. Bol to pre nás trošku smolný moment, ale férovo uznávam, že boli lepší.

Striedali ste pomerne skoro, bolo to spôsobené hrou alebo nejakým menším zranením?
Nie, byť striedaný 20 minút pred koncom je normálne. Neboli sme nebezpeční, tak asi preto išiel hore Filip Hološko.

Bol tento výkon odrzkadlením skutočnej kvality slovenského tímu?
Každý zápas je iný. Nepovedal by som, že to bolo naše maximum, hoci sme sa oň snažili. Možno v inom zápase na inom turnaji alebo na inom štadióne by to bolo iné. Treba však priznať, že na MS sme prvýkrát, zatiaľ čo náš súper už toho zažil pomerne dosť.

Pramenila z toho aj nervozita?
Nechceli sme dostať gól, oni hrali naozaj dobre a takmer vôbec nestrácali loptu. Druhý polčas sa trošku vyrovnal, hrou sme sa im prispôsobili, ale nedá sa povedať, že by sme sa dostali do nejakej tutovky.

Nastupovali ste do zápasu s cieľom vyhrať alebo si nespraviť hanbu?
Chceli sme hrať čo najdlhšie bez inkasovaného gólu, ale to sa nám nepodarilo. Terén bol extrémne rýchly, a tak sa nám vôbec nedarilo dávať lopty za obrancov súpera.

Nebola zostava tímu až príliš defenzívne ladená?
Nemyslím si to. Robo Vittek i ja sme hrali zo strany, mladý ‚Weissko‘ sa dral do útoku, Jano Kozák bol dispečér a Marek Hamšík je takisto ofenzívny hráč. Nemyslím si, že sme bránili, ale bohužiaľ, nepodarilo sa nám presadiť.

Čaká vás posledný zápas v skupine proti Taliansku, šanca na postup tak klesla takmer na minimum…
Teoretická šanca ešte žije. Sme prvýkrát na takomto turnaji. Keď sme si to už vybojovali, tak sa to pokúsime aj nejako uhrať. Keby sme zvládli záver proti Novému Zélandu, je všetko inak a táto prehra by sa nebrala tak tragicky. Taký je ale futbal.

21 debata chyba