Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vypískali hymnu, laserom obťažovali dánsku oporu. Angličanov vyšetruje UEFA

Druhé semifinále majstrovstiev Európy vo futbale Anglicko - Dánsko bude mať dozvuky aj za zeleným stolom.

08.07.2021 13:52
Anglicko, Dánsko Foto: ,
Fanúšikovia Anglicka pred semifinálovým zápasom proti Dánsku.
debata (10)

Európska futbalová únia (UEFA) nenechala bez povšimnutia správanie sa časti publika počas zápasu na londýnskom Wembley, v ktorom domáce Anglicko zdolalo Dánsko 2:1 po predĺžení a vybojovalo si premiérový postup do finále ME v histórii.

Ako informuje BBC.com, UEFA bude vyšetrovať pôvod zeleného laserového svetla, ktoré sa zjavilo na tvári dánskeho brankára Kaspera Schmeichela krátko predtým, než čelil pokutovému kopu Harryho Kana v predĺžení.

Schmeichel síce loptu vypálenú anglickým kapitánom vyrazil, ale druhý Kanov pokus už skončil v sieti a stanovil ním definitívu výsledku na 2:1.

Rovnako bude UEFA vyšetrovať neprístojné správanie anglických fanúšikov počas dánskej národnej hymny ako aj odpaľovanie ohňostrojov v hľadisku vyše 60-tisícového futbalového chrámu.

Raheem Sterling Čítajte viac Gól po spornej penalte, oslepovanie Schmeichela. Môžu cítiť Dáni krivdu?

"Prípadom sa už čoskoro bude zaoberať kontrolný, etický a disciplinárny orgán UEFA,“ uvádza sa vo vyhlásení riadiaceho orgánu európskeho futbalu.

O titul majstra Európy vo futbale na šampionáte odloženom z roku 2020 zabojujú Taliani a Angličania.

Po postupe Talianov nad Španielmi po strelách zo značky pokutového kopu 4:2 sa predlžovalo aj v druhom londýnskom semifinále medzi Angličanmi a Dánmi.

Aj v tomto zápase bol stav po skončení riadneho hracieho času 1:1, ale tentoraz rozhodlo predĺženie o triumfe Anglicka. Finále Taliansko – Anglicko odohrajú na Wembley v Londýne v nedeľu 11. júla o 21.00 h SELČ.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #anglickí futbalisti #dánski futbalisti