Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štvrťfinále v Baku? Nepochopiteľné, znie z českého tímu. Komplikácií je viacero

Českí futbalisti odohrajú štvrťfinále majstrovstiev Európy v Baku a na cestu do najvzdialenejšieho dejiska šampionátu sa netešia.

29.06.2021 19:19
Vladimír Coufal Foto: ,
Vladimír Coufal po víťazstve nad Holanďanmi v Budapešti.
debata (6)

Proti Dánsku nebudú mať takú výdatnú podporu fanúšikov ako pri osemfinálovom triumfe nad Holandskom v Budapešti.

České ministerstvo zahraničných vecí označilo Azerbajdžan za veľmi rizikovú krajinu v súvislosti s koronavírusom, čo zásadne komplikuje účasť na sobotnom zápase (18.00 SELČ).

Českí fanúšikovia potrebujú na vstup do Azerbajdžanu víza, negatívny PCR test i doklad o kompletnom zaočkovaní alebo imunite.

Česko futbal Čítajte viac Poriadny balík! Česi idú ako píla, na Eure zarobili stovky miliónov

Najkratší let z Prahy do Baku trvá deväť hodín s prestupom v Istanbule. Po návrate bude potrebný ďalší negatívny PCR test.

"Komplikácií spojených s Baku je ešte viac. My aj Dáni letíme obrovskú vzdialenosť, vraciame sa naspäť a o tri dni neskôr jeden z nás pocestuje na semifinále do Londýna.

Mrzí nás to, v Budapešti sme prvýkrát zažili naozajstnú atmosféru ME," uviedol asistent trénera Jiří Chytrý.

V skupinovej fáze hrali Česi dvakrát v Glasgowe a raz v Londýne a pre opatrenia vo Veľkej Británii im priamo na štadióne držala palce len hŕstka fanúšikov.

Až v Maďarsku si mohli vychutnať podporu 7000 priaznivcov, no to sa nezopakuje.

Maďarsko futbal Holandsko ČR ME2020 osemfinále Čítajte viac Fantastickí Česi olúpali holandský tulipán. Favorit ani nevystrelil na bránku

Do 3000 kilometrov vzdialeného Baku podľa predbežných plánov odletia vo štvrtok popoludní, v piatok majú na programe tréning.

V čase úvodného výkopu (21.00 h miestneho času), má byť stále takmer 30 stupňov Celzia.

"Pre mňa je to stále nepochopiteľné a nedokážem sa cez to preniesť. Nesmierne ma mrzí, že nemôžeme hrať inde než v Baku. Nedostaneme tam fanúšikov ani rodiny.

Bol by som radšej, keby sme nastúpili v Kodani. Dáni by síce hrali doma, ale aj my by sme tam mali veľkú podporu. Bol by to pre nás ďalší sviatok a zápas o niečom inom.

Tomáš Holeš Patrik Schick Čítajte viac Bojujeme za Moravu! Česi sú nechutní a nemilosrdní

Držali by sme si eufóriu, ktorú máme teraz. Rovnaké to však bude aj pre Dánov, majú to ešte ďalej, takže nemá význam zaťažovať sa tým," dodal stredopoliar Antonín Barák podľa agentúry AFP.

odkaz
euro 2020, odkaz
6 debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #českí futbalisti