Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kouč komentoval Mbappého zlyhanie. Pri prekvapení sa opäť skloňovala Coca-Cola

V pondelok večer sa na futbalovom Eure zrodilo jedno z najväčších prekvapení. Švajčiari po penaltovom rozstrele vyradili úradujúcich majstrov sveta Francúzov.

29.06.2021 09:28 , aktualizované: 11:33
Rumunsko šport futbal ME2020 osemfinále... Foto: ,
Hviezdny Francúz Kylian Mbappé po nepremenenej jedenástke v rozstrele osemfinále proti Švajčiarsku.
debata (14)

Ako jediný zlyhal v jedenástkovej lotérii hviezdny Kylian Mbappé.

"Urobili sme všetko pre to, aby sme viedli 3:1. Stabilita bola našou silnou stránkou, no tentoraz sa ukázala byť slabinou.

Bolo pre nás neobvyklou situáciou, že sme umožnili Švajčiarom vrátiť sa späť do zápasu," povedal pre stránku UEFA a pokračoval:

„Turnaj sa pre nás skončil. Toto je futbal. Na Mbappého sa nik nemôže hnevať. Ak na seba prevezmete zodpovednosť, toto sa môže stať. Chyba ho mimoriadne mrzí,“ dodal.

odkaz
euro 2020, odkaz

Hitom sociálnych sietí je konanie kapitána Švajčiarska Granita Xhaku, ktorého vyhlásili za hráča zápasu.

Stredopoliar Arsenalu pred rozstrelom pil Coca-Colu. Držiac fľašku dokonca povzbudzoval svojich spoluhráčov.

Fanúšikovia si hneď spomenuli na Cristiana Ronalda, ktorý na začiatku turnaja vyzval k pitiu vody namiesto sladeného nápoja.

Na twitteri sa objavili aj takéto príspevky:

Švajčiari sa v piatkovom štvrťfinále stretnú so Španielmi.

Cítim sa spustošený, kajá sa Mbappé

Mbappé strelil v uplynulej sezóne najvyššej francúzskej súťaže 27 gólov a ďalších 15 pridal v pohárových zápasoch doma aj v Európe. Útočník PSG má trhovú hodnotu 160 miliónov eur, napriek tomu nestrelil na Euro 2020 ani jeden gól a ako jediný zlyhal aj v penaltovom rozstrele proti Švajčiarsku.

Úchvatné futbalové divadlo so šiestimi gólmi v Bukurešti držalo fanúšikov Švajčiarska a Francúzska v napätí takmer do polnoci a opona spadla až po zákroku Yanna Sommera po strele Mbappého v piatej sérii pokusov z bieleho bodu.

Rumunsko šport futbal ME2020 osemfinále Francúzsko Švajčiar Čítajte viac Švajčiari viedli i prehrávali o dva góly. Francúzov po penaltách poslali domov

Zatiaľ čo Francúzi ako úradujúci majstri sveta a finalisti uplynulého európskeho šampionátu predčasne cestujú domov, Švajčiari zlomili osemfinálové prekliatie na vrcholných podujatiach.

„V tejto chvíli je pre mňa veľmi ťažké otočiť stránku a ísť ďalej. Veľmi som chcel pomôcť svojmu tímu, ale pomýli som sa a po penaltách sa cítim spustošený,“ kajal sa Mbappé na sociálnej sieti.

Stále iba 22-ročný útočník bol pred troma rokmi na MS v Rusku jedným z hlavných útočných pilierov Francúzska na ceste k titulu, šampionát v 12 mestách Európy ho však nezastihol v najlepšej forme.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kylian Mbappé (@k.mbappe)

"Dnes asi nezaspím. Stále myslím na to, ako som sklamal fanúšikov. Napriek tomu sa im chcem poďakovať za podporu a vieru v naše sily.

Dôležité bude dostať sa z toho a vrátiť sa do deja silnejší. Som maximálne sklamaný, ale patrí sa pogratulovať Švajčiarom a zaželať im veľa šťastia v pokračovaní na šampionáte," dodal Mbappé vo svojej ospravedlňujúcej reakcii k fanúšikom.

Zatiaľ čo skvostný francúzsky útok úplne neprepadol, horšie to bolo s obranou, ktorá mala proti Švajčiarom veľké diery.

Francúzi inkasovali tri góly vo vyraďovacej časti na záverečnom turnaji ME prvýkrát od premiéry tohto podujatia v roku 1960. Vtedy prehrali s hráčmi bývalej Juhoslávie 4:5. A Švajčiari v pondelok večer zlomili vskutku bradatú štatistiku.

Naposledy predtým uspeli vo vyraďovacej časti na vrcholnom podujatí ešte na majstrovstvách sveta v roku 1938.

Unai Simón Čítajte viac Zápas turnaja odštartoval vlastenec. Chorváti končia po obrovskej bitke

„Švajčiarsko prehralo všetky tri penaltové rozstrely v súťažnom zápase, ktoré absolvovalo pred postupom cez Francúzov,“ pripomenul oficiálny web UEFA.

"To bol ale zápas! Dali sme do toho srdce a charakter. Nikdy predtým sme sa nedostali cez osemfinálovú fázu, ale raz to muselo prísť. Keď sme za stavu 1:0 nepremenili pokutový kop a neskôr súper viedol 3:1, bolo to pre nás veľmi náročné.

Som preto hrdý na celé mužstvo, že sa nepoložilo a vrátilo sa do zápasu. Stále sme verili v seba a odmena sa dostavila," zhodnotil brankár „Nati“ Yann Sommer.

Švajčiarsky kapitán Granit Xhaka rád skonštatoval: „Píšeme históriu švajčiarskeho futbalu. Čakajú nás teraz Španieli, ale my ďalej snívame.“

14 debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #švajčiarski futbalisti #francúzski futbalisti