Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poriadny balík! Česi idú ako píla, na Eure zarobili stovky miliónov

Českí futbalisti sú najpríjemnejším prekvapením doterajšieho priebehu majstrovstiev Európy. Medzi futbalovom smotánkou sa s rolou outsidera vysporiadali náramne.

28.06.2021 15:09
Česko futbal Foto: ,
Českí futbalisti sa tešia po góle Tomáša Holeša počas osemfinálového zápasu Holandsko - Česká republika.
debata (2)

V náročnej skupine s Chorvátskom, Anglickom a Škótskom postúpili so štyrmi bodmi z tretieho miesta. V nedeľu vyradili jednu z veľmocí – Holandsko k ničomu nepustili a vyhrali 2:0.

Čechom to pomôže nielen z hľadiska medzinárodného koeficientu a postavenia v rebríčku FIFA, ale výrazne si finančne prilepšili.

Postup medzi najlepšiu osmičku sa naozaj vyplatil. Futbalistom spoza rieky Morava a ich asociácii priniesol 14,75 milióna eur (takmer 400 miliónov českých korún).

Tomáš Holeš Patrik Schick Čítajte viac Bojujeme za Moravu! Česi sú nechutní a nemilosrdní

Počty sú jednoduché a pre Čechov veľmi príjemné. Za postup na hlavý turnaj zinkasovali 9,25 milióna eur, za výhru so Škótskom (2:0) milión a remízu s Chorvátskom pol milióna eur.

Postup do osemfinále a aj štvrťfinále znamená, že sa Česi obohatili o štyri milióny eur (1,5 + 2,5).

Ak by postúpili v sobotu cez Dánsko do semifinále, zarobili by ešte viac. Semifinalista si príde na štyri milióny eur, zdolaný finalista dostane ešte o milión viac. Noví majstri Európy sa môžu tešiť na osem miliónovú odmenu.

odkaz
euro 2020, odkaz

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale