Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Holanďanov varuje: Ak nás budú Maďari urážať, odídeme

Rasistické urážky na adresu Kyliana Mbappého, homofóbne nadávky smerom ku Cristianovi Ronaldovi.

25.06.2021 08:07 , aktualizované: 08:47
Netherlands North Macedonia Euro 2020 Wijnaldum Foto: ,
Kapitán Holandska Georginio Wijnaldum na ME 2020.
debata (118)

Maďarskí fanúšikovia počas zápasov ME 2020 vytvorili v Puskás Aréne skvelú atmosféru. Pokazilo ju správanie skupiny jednotlivcov, ktorí urážali hráčov súpera.

Nemecko Maďarsko Futbal ME2020 zákon pedofília dúhové Szijj Čítajte viac Szijjártó ostro kritizoval dúhové osvetlenie. Rozhodli o ňom i Neuerovej páske

Hoci maďarskí futbalisti do play off nepostúpili, ME zostáva v Budapešti naďalej. V nedeľu sa tam odohrá osemfinálový duel Holandsko – Česko.

Holandský kapitán Georginio Wijnaldum upozorňuje, že ak fanúšikovia zopakujú rasistické či homofóbne urážky, oranjes sú pripravení odísť z ihriska – hoci aj počas zápasu.

odkaz
euro 2020, odkaz

Wijnaldum nastúpi na duel s kapitánskou páskou v dúhových farbách. Ide o reakciu na kontroverzný maďarský zákon, ktorý zakazuje propagáciu homosexuality.

„Nie je to gesto smerované len proti Maďarsku. Páska v dúhových farbách znamená podporu rôznorodosti. Každý má právo na lásku, každý má právo byť tým, kým chce,“ tvrdí kapitán Holandska.

Nemecko, Maďarsko Čítajte viac Mníchovský štadión zaplavili dúhové vlajky. Fanúšik vbehol Maďarom do hymny

UEFA v stredu rozhodla, že mníchovský štadión Allianz Arena nebude počas zápasu Nemecko – Maďarsko vysvietený v dúhových farbách.

Nemci chceli vyjadriť podporu LGBT menšinám, podľa UEFA však ich snaha bola v rozpore s politickou a náboženskou neutralitou.

Strešný orgán európskeho futbalu zároveň oznámil, že vyšetruje urážky na adresu Mbappého a Ronalda.

„UEFA má urobiť všetko pre to, aby nás ochránila. Nemala by to nechať na hráčov. Hráči niekedy dostanú tresty, že sa sami bránia a tak by to nemalo byť. Ak budeme počuť urážky, sme pripravení opustiť ihrisko,“ dodal Wijnaldum.

118 debata chyba
Viac na túto tému: #Budapešť #rasizmus #ME 2020 vo futbale #Euro 2020 #homofóbia #Georginio Wijnaldum