Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bravúra a skrat. Hodiť prehru na Dúbravku by bol nezmysel

Vo futbale je všetko možné. Ak by sme listovali v pamäti a pospomínali všetky absurdity, ktoré každý z nás už s ním zažil, nestačilo by na to ani desať stĺpčekov.

24.06.2021 13:09
Martin Dúbravka Foto: ,
Martin Dúbravka v zápase so Španielmi.
debata (5)

Zavše sa zdá, že vás nič nemôže prekvapiť. Ale potom príde šialená situácia, na ktorú nebude rád spomínať slovenský brankár Martin Dúbravka.

Koľkokrát aj na tomto šampionáte podržal mužstvo?! Zneškodnená penalta sa u brankára považuje za jeho majsterštik. Tobôž proti Španielom a za stavu 0:0.

Dúbravka aj v stredu zopárkrát ukázal záblesk brankárskej geniality. A odrazu prišiel skrat, ktorý sa len ťažko vysvetľuje.

Volejbalovým smečom do vlastnej siete otvoril skóre zápasu. Od tej chvíle bol nielen brankár, ale aj celé mužstvo, ako obarené.

Brankár si len takpovediac vyrovnal svoje skóre. Plusy a mínusy. Jeden famózny zákrok, jeden nešťastný.

Naoko mal čistý stôl. Ale ten druhý mal väčšiu psychickú váhu. Takto prehrávať na najvyššom fóre sa len tak ľahko nevidí.

Ak by sa to stalo Nemcom či Francúzom, akiste by sa z toho ešte pozviechali. Ale postihlo to Slovákov a proti Španielsku. Outsider od začiatku videl, že tento zápas bude najmä o trápení.

Španieli mali od prvých chvíľ duel pevne v rukách a robili si, čo chceli. Kiks tradičnej opory slovenských hráčov zlomil.

Martin Dúbravka Čítajte viac Ako Stallone či basketbalista. Internet Dúbravku nešetrí

Je Dúbravkovou smolou, že z dvoch momentov, ktoré sa v zápase odohrali v rozpätí viac ako desiatich minút, si futbalový svet zapamätá ten babrácky.

Pri všetkej úcte k zneškodnenej jedenástke, nie je to taký zriedkavý jav ako unikátny vlastný gól brankára.

Hodiť prehru na Dúbravku by bol nezmysel. Je pravda, že mu zápas nevyšiel. Ale určite aj preto, že nevyšiel celému mužstvu.

odkaz
euro 2020, odkaz

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #Martin Dúbravka #slovenskí futbalisti