Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Eriksen poslal svetu fotku z nemocnice. O pár minút ju lajkol i Škriniar

Dánsky hviezdny futbalista Christian Eriksen je v poriadku.

15.06.2021 09:30
Christian Eriksen Foto: ,
Kolaps Christiana Eriksena v zápase proti Fínsku.
debata (6)

Na Instagrame uverejnil fotografiu z nemocnice. Leží a usmieva sa na nej. Za pár minút ju lajkol aj slovenský obranca Milan Škriniar, s ktorým hráva za Inter Miláno.

Napriek tomu ostáva Dán v nemocnici na ďalšom pozorovaní.

„Ďakujem vám za vaše pozdravy z celého sveta. Pre mňa aj moju rodinu to veľa znamená. Vzhľadom na okolnosti som v priadku. Čakajú ma ďalšie vyšetrenia, ale cítim sa oukej. Budem držať dánskym chlapcom palce,“ odkázal.

Eriksen odpadol v závere prvého polčasu pri postrannej čiare, keď naňho lopta smerovala po autovom vhadzovaní. Približne po pätnásťminútovej resuscitácii sa ho lekárom podarilo oživiť a pri vedomí transportovať do nemocnice. V nedeľu bol už v stabilizovanom stave a poďakoval sa všetkým za pomoc a podporu.

Podľa agentúry AFP sa neočakáva, že by Eriksen mal ešte zasiahnuť do šampionátu, no čoskoro by sa mohol presunúť do domácej liečby. V nemocnici určite zostane celý pondelok a pravdepodobne aj v utorok, tvrdí agent.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Christian Eriksen (@chriseriksen8)

Stredopoliar Interu Miláno z nemocnice povzbudil spoluhráčov pred nadchádzajúcim zápasom B-skupiny s Belgickom. Tí v prvom vyjadrení pre médiá sľúbili, že šampionát odohrajú pre neho.

„Budeme hrať pre Christiana a pre všetkých, ktorí nás podporujú,“ vyhlásil na pondelkovej tlačovej konferencii Pierre-Emile Höjbjerg, ktorý po reštarte stretnutia s Fínskom nepremenil penaltu.

„Cítime podporu zo všetkých strán. Som si istý, že ľudia zažijú vo štvrtok na Parken Stadium niečo špeciálne. Teším sa na to. To, že budeme hrať pre Christiana, berieme ako motiváciu navyše,“ dodal útočník Martin Braithwaite.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Euro 2020 #Christian Eriksen