Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kontumácia? Španieli po pozitívnom kapitánovi načrtli čierny scenár

Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Luis Enrique povolal do tímu pred majstrovstvami Európy ďalších štyroch hráčov.

08.06.2021 08:15 , aktualizované: 13:12
Luis Enrique Foto: ,
Tréner Španielska Luis Enrique počas prípravného zápasu s Portugalskom.
debata (1)

Tí sa budú pripravovať mimo doteraz nominovaných hráčov a do šampionátu by mohli zasiahnuť v prípade, že by sa v tíme objavili ďalšie pozitívne prípady na koronavírus.

Tie by mohli nasledovať po tom, čo mal v nedeľu pozitívny test kapitán Sergio Busquets a jeho štart na turnaji je ohrozený.

Španieli sú súper Slovenska v základnej E-skupine, vzájomný duel je na programe 23. júna v Seville.

odkaz
euro 2020, odkaz

Tridsaťdvaročný stredopoliar FC Barcelona ihneď opustil tréningový kemp v Las Rozas a zamieril do karantény.

Žiadny iný hráč reprezentačnej ekipy nemal pozitívny test, blízke kontakty Busquetsa však musia ísť preventívne do izolácie na základe bezpečnostného protokolu UEFA, informovala agentúra AP.

Generálku na ME mali Španieli absolvovať v utorok proti Litve, duel však napokon odohrá reprezentačný výber do 21 rokov.

Španielsko - Portugalsko Čítajte viac Súper Slovenska má veľký problém. Španielsky kapitán je v karanténe

Enrique v reakcii na pozitívny prípad donominoval do kádra útočníka Leedsu Rodriga Morena, stredopoliarov Pabla Fornalsa z West Hamu, Carlosa Solera z Valencie a Braisa Mendeza zo Celty Vigo.

Štvorica bude trénovať sama a v inom čase ako zvyšok tímu. Ďalší hráčov by mohli povolať v prípade potreby počas týždňa,

Španieli otvoria svoje účinkovanie na šampionáte na budúci pondelok proti Švédsku. Do duelu určite nezasiahne Busquets, ktorý musí byť desať dní v karanténe. Enrique môže robiť zmeny v nominácii do soboty.

Španielski futbalisti nedostali pred turnajom očkovanie proti koronavírusu, čo vyvolalo vlnu kritiky, keďže olympionici, ktorí sa chystajú do Tokia, ho podstúpili.

Španielske médiá po Busquetsovom pozitívnom teste načrtli čierny scenár, podľa ktorého hrozí tímu v prvom zápase so Švédmi dokonca kontumácia 0:3.

Podľa denníka „As“ dokonca hrozí karanténa aj Portugalcom, ktorí v piatok v príprave remizovali so Španielmi 0:0, pričom Busquets odohral 63 minút.

UEFA ani vedenie portugalského tímu to v pondelok nepotvrdili, informovala agentúra dpa. Tím okolo Cristiana Ronalda v stredu odohrá posledný prípravný duel s Izraelom.

Paulo Sousa Čítajte viac Prvý súper Slovákov prišiel o kanoniera. Jeho štart na Eure vylúčili

Pribudol Arrizabalaga

Brankár londýnskej Chelsea Kepa Arrizabalaga pribudol v utorok do „záložného“ tímu španielskej reprezentácie.

Španielsky minister školstva, kultúry a športu Manuel Rodriguez Uribes potvrdil, že všetci členovia španielskej výpravy na EURO 2020 dostanú v stredu vakcínu proti koronavírusu.

Podľa španielskych médií žiadala futbalová federácia už v apríli o prednostné očkovanie hráčov zo širšej nominácie na ME, no od úradov nedostala žiadnu odpoveď.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #španielski futbalisti #Sergio Busquets