Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Suslov je mladší o 17 rokov ako Hubočan. Tréner mu verí

Slovenskí futbaloví reprezentanti zostávajú aj po prípravnom zápase s Bulharskom a verdikte o konečnej nominácii na finálový turnaj majstrovstiev Európy v bubline.

04.06.2021 08:30
Tomáš Suslov Foto: ,
Tomáš Suslov pred odchodom na prípravný kemp do Windischgarstenu.
debata (1)

Budú v nej pôsobiť ešte niekoľko ďalších týždňov. Do Petrohradu odletia najbližšiu stredu a predtým od trénera nedostanú ani krátke voľno, ako to bývalo v minulosti.

V nedeľu generálka s Rakúskom vo Viedni

Káder pokračuje v príprave v rakúskom stredisku vo Windischgarstene.

„Budeme v bubline až do konca turnaja. Dokončíme kemp v Rakúsku, v nedeľu nás čaká prípravný zápas s domácimi reprezentantmi vo Viedni. Na dva dni sa presunieme do Senca a potom nás čaká už cesta do Petrohradu,“ informoval Tarkovič.

Na sústredení už nie sú futbalisti, ktorí sa do výberu na šampionát nedostali. Tréner však čakal na príchod Greguša. Patrí do skupiny hráčov, ktorí v kempe doteraz neboli, ale ocitli sa v záverečnej nominácii.

Rusnáka, ďalšieho futbalistu, ktorý pôsobí v USA a neušlo sa mu miesto v tíme, o tom informoval v hlasovej správe. Bolo to po polnoci z utorka na stredu, keď finalizoval zloženie mužstva.

Matúš Bero Čítajte viac Bero: Extrémne to bolí. S futbalom teraz nechcem mať nič spoločné

"Neboli sme v osobnom kontakte, ale chcel som, aby sa to dozvedel odo mňa, nie z tlačovej konferencie.

Rozhodnutie o nenominovaní nie je nikdy príjemné, to si plne uvedomujem, ale pre mňa je princíp reprezentácie, jej vyššej hodnoty, dôležitejší ako prípadný vzťah s hráčom a jeho individuálny pohľad," zdôraznil Tarkovič.

Začína sa rozhodujúca časť prípravy

Pripomenul, že ani po uzavretí nominácie ho nečaká jednoduchšie obdobie, práve naopak.

"Situácia sa v ničom nezľahčí. Od štvrtka odštartujeme z pohľadu majstrovstiev Európy dôležitejšiu fázu prípravy. Na tímovom mítingu si povieme zásadné veci, ktoré sú pred nami.

Budeme sa pripravovať na generálku s Rakúskom a potom na zápasy finálového turnaja. Začíname pracovať cielene s hráčmi, s ktorými už rátame na šampionáte," pokračoval.

odkaz
euro 2020, odkaz

Tarkovič potvrdil, že bude v prípade potreby komunikovať aj s tými, ktorí boli v širšej nominácii a nedostali sa medzi dvadsaťšesť vyvolených.

V čase pandémie nie je vylúčené ani dodatočné doplnenie kádra, ak si to vyžiada situácia.

"Nominácia je známa a každý vie, kto je v pozícii nominovaného alebo kto zostal v úlohe náhradníka. Ďalej je to osobná zodpovednosť každého jednotlivca.

Ak by sme museli niekoho donominovať, budeme s ním komunikovať a zistíme, v akom je stave. Ale nebolo by odo mňa férové, aby som päťdesiatim hráčom teraz nakázal, aby boli v pohotovosti a v tréningovom procese len preto, že existuje možnosť, že sa ešte objavia vo výbere," vysvetlil Tarkovič.

slovenskí futbalisti Čítajte viac Tarkovič sa rozhodol. Na Euro berie osvedčené mená

Najmladší môže byť rekordérom

Podľa neho sa zlepšuje zdravotný stav štyroch zranených hráčov (Kucka, Hamšík, Schranz, Koscelník), ktorí sa doteraz nezapojili do tréningu s mužstvom. Pripravovali sa individuálne.

„Verím, že všetci štyria budú k dispozícii už pred stretnutím s Rakúskom,“ uviedol.

Najstarším futbalistom v kádri je obranca Tomáš Hubočan, ktorý bude mať v septembri 36 rokov.

V roku 2019 sa vzdal reprezentačného dresu, ale vlani na jeseň sa do tímu vrátil. Medzi ním a najmladším členom kádra – Tomášom Suslovom – je rozdiel bezmála sedemnásť rokov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tomáš Suslov (@tomas_suslov)

Suslov oslávi najbližší pondelok len 19. narodeniny.

"Tomáš je benjamín mužstva. Myslím si, že jeho výkonnosť bude stále stúpať. Očakávam, že sa bude čoraz viac presadzovať aj v seniorskom klubovom futbale.

Držím mu palce a teším sa na spoluprácu s ním," vyjadril sa tréner o mladom stredopoliarovi holandského Groningenu.

Ak by mu dal v niektorom stretnutí šancu, Suslov by sa stal najmladším slovenským futbalistom, ktorý by si v ére samostatnosti zahral na šampionáte (MS či ME).

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #slovenskí futbalisti #Tomáš Suslov