Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neopísateľná frustrácia. Najväčšia maďarská hviezda nejde na Euro

Dominik Szoboszlai má len 20 rokov, no v maďarskom futbale je momentálne najväčšou hviezdou. O to ťažšie vzali tamojší fanúšikovia správu o tom, že blížiace sa majstrovstvá Európy budú bez neho.

02.06.2021 13:25
debata

Hráča, ktorý v zime prestúpil zo Salzburgu do Lipska, trápia slabiny.

Tréner Marco Rossi v utorok pri oznámení definitívnej 26-člennej nominácie smutne podotkol, že stredopoliar nie je v dobrej kondícii a v stave odohrať čo i len pár minút.

"Keď poviem, že mi to je ľúto, neopisuje to frustráciu, ktorú cítim. V posledných dňoch sme sa spolu s lekárskym tímom snažili, aby som sa dostal do užšieho výberu.

Aj keď je to ťažké prijať, bolo to jediné zodpovedné rozhodnutie.

V tejto chvíli je najdôležitejšie, aby mužstvo podalo dobrý výkon na majstrovstvách Európy. Čo najskôr sa zotavím a v septembri so mnou môže reprezentačný tréner určite počítať," uviedol Szoboszlai pre stránku Maďarského futbalového zväzu.

Mužstvo je momentálne na prípravnom kempe v rakúskom Saalfeldene. Szoboszlai sledoval utorkový tréning svojich spoluhráčov už len spoza plota.

Podľa portálu Nemzeti Sport pritom jeho manažér predtým popieral správy o tom, že by Szoboszlai na Euro nešiel. V drese bundesligového vicemajstra pritom pre zranenie ešte neodohral ani minútu.

V Rossiho nominácii figuruje aj stredopoliar Dunajskej Stredy András Schäfer, kapitána DAC-u Zsolta Kalmára vyradilo zranenie v aprílovom kvalifikačnom zápase.

Dominik Szoboszlai, Fanni Gécseková Čítajte viac Maďarský klenot sa hrdí novým klubom. A Schifferovou z kurtu

Maďarov čaká v F-skupine mimoriadne náročná úloha. Svoje vystúpenie v nej začnú 15. júna na domácej pôde v Budapešti proti Portugalsku, o štyri dni ich na rovnakom mieste čakajú Francúzi. V stredu 23. júna sa v Mníchove stretnú s Nemcami.

Nominácia Maďarska na ME:

Brankári: Ádám Bogdán (Ferencváros), Dénes Dibusz (Ferencváros), Péter Gulácsi (Lipsko).
Obrancovia: Bendegúz Bolla (Fehérvár), Endre Botka (Ferencváros), Attila Fiola (Fehérvár), Ákos Kecskés (Lugano), Ádám Lang (Omonia Nikózia), Gergő Lovrencsics (Ferencváros), Willi Orbán (Lipsko), Attila Szalai (Fenerbahce).
Stredopoliari: Tamás Cseri (Mezőkövesd), Dániel Gazdag (Philadelphia Union), Filip Holender (Partizan Belehrad), László Kleinheisler (Osijek), Ádám Nagy (Bristol), Loic Nego (Fehérvár), András Schäfer (DAC Dunajská Streda), Dávid Sigér (Ferencváros)
Útočníci: János Hahn (Paks), Nemanja Nikolič (Fehérvár), Roland Sallai (Freiburg), Szabolcs Schön (FC Dallas), Ádám Szalai (Mainz), Kevin Varga (Kasimpasa), Roland Varga (MTK Budapešť).

odkaz
euro 2020, odkaz
debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #maďarskí futbalisti #Dominik Szoboszlai