Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kde budú hrať Slováci? Po Bilbau vypadne aj Dublin, píšu na ostrovoch

Dublin vypadne zo zoznamu dejísk futbalových ME 2020. Vo štvrtok o tom informovali britské médiá.

22.04.2021 21:49
Bilbao, štadión Foto: ,
Štadión San Mamés v Bilbau ME hostiť nebude.
debata

V hlavnom meste Írska mala slovenská reprezentácia odohrať dva zápasy základnej E-skupiny proti Poľsku (14. júna) a Švédsku (18. júna).

O dejiskách duelov definitívne rozhodne Európska futbalová únia (UEFA) počas piatkovej videokonferencie exekutívy.

Portál BBC Sport uviedol, že Dublin určite príde o tri stretnutia skupinovej fázy ako aj o osemfinálový súboj. Ten by sa mal podľa britskej televízie presunúť na štadión Wembley.

odkaz
euro 2020, odkaz

V Írsku pravdepodobne v júni ešte nepustia divákov na štadión, pričom UEFA požadovala od všetkých usporiadateľských miest garancie, že sa počas zápasov dostanú na tribúny fanúšikovia.

Už v stredu vypadlo zo zoznamu dejísk Bilbao, kde mali Slováci uzavrieť svoje účinkovanie v základnej E-skupine proti domácemu Španielsku.

Úrady v Baskicku dostali od UEFA vyrozumenie, že Bilbao nebude hostiť zápasy šampionátu. S týmto „jednostranným“ rozhodnutím UEFA však regionálne autority a miestny organizačný štáb nesúhlasia a budú žiadať finančné kompenzácie.

SR Futbal MS Kvalifikácia MS2022 H Skupina Čítajte viac Budapešť sľúbila na Eure plný štadión. Dejiská zápasov Slovákov dostali čas

Osem miest už dávnejšie potvrdilo, že na štadión fanúšikov pustí. Mníchov, Rím, Bilbao a Dublin dostali čas do 19. apríla na definitívne vyjadrenie, či a v akej miere povolia divácku účasť. Rím už ju medzičasom schválil.

Španielska futbalová federácia (RFEF) ponúkla ako alternatívne dejisko Sevillu.

Futbaloví fanúšikovia momentálne nemôžu ísť na štadióny nikde v Španielsku, v prípade Sevilly by mali o povolení rozhodnúť regionálne zdravotnícke úrady v Andalúzii.

EURO 2020 odštartuje 11. júna v Ríme, finále sa uskutoční 11. júla na londýnskom štadióne Wembley.

debata chyba
Viac na túto tému: #bilbao #ME 2020 vo futbale #Dublin #slovenskí futbalisti