Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Postup menil plány. Ledley posunul svadbu, Gunter bude svedkom cez internet

Futbalistov Walesu čaká v stredu historické semifinále majstrovstiev Európy a útočník Gareth Bale je presvedčený, že nováčik šampionátu môže cez Portugalsko postúpiť do finále.

06.07.2016 16:33
Gareth Bale, Joe Ledley Foto: ,
Gareth Bale (vľavo) a Joe Ledley na tréningu Walesu.
debata

Dvadsaťšesťročná hviezda Realu Madrid s tým dokonca počítala už pred štartom turnaja vo Francúzsku.

„Vždy som veril, že môžeme niečo dokázať,“ citoval Bala denník Telegraph. Keď sa pozriete na rozprávkové príbehy Grécka alebo Dánska, tak prečo by sme niečo také nemohli dokázať my?" vyhlásil. „Neprišli sme sem len do počtu. Máme nejaký cieľ a myslím, že sme zápas od zápasu lepší. Nebol som ako ostatní, preto som si zaplatil dovolenku až od 11. júla (deň po finále),“ pripomenul niekoľko reprezentačných spoluhráčov, ktorí kvôli nečakanému postupu zo skupiny museli meniť plány.

Napríklad stredopoliar Joe Ledley, ktorý mal pôvodne v úmysle sa v sobotu, deň pred finále, oženiť. Podobne je na tom tréner Chris Coleman, ktorého manželka Charlotte má každú chvíľu rodiť. Alebo rodičia obrancu Chrisa Guntera, ktorí nakoniec dali semifinále prednosť pred svadbou druhého syna v Mexiku.

Gunter mal ísť vo štvrtok bratovi za svedka, role sa ale zhostí prostredníctvom videohovoru cez internet. „Asi si dokážete predstaviť, že náš postup spôsobil v plánoch úplný chaos,“ povedal Gunter. „Radšej ani nemyslím na to, čo by sa stalo, keby sme postúpili až do finále. To by sa Mark asi rozviedol,“ usmial sa hráč Readingu.

Bale však bol od prvej chvíle, keď sa Wales kvalifikoval, presvedčený, že tím môže na šampionáte uspieť. "

Stretnutie proti Portugalsku bude pre Bala tiež výnimočné tým, že sa postaví proti hviezdnemu spoluhráčovi z Realu Cristianovi Ronaldovi. Pôjde tiež o súboj dvoch najdrahších hráčov sveta. „Vieme, že je skvelý a spolu s Messim nastavujú latku všetkým futbalistom,“ uviedol Bale.

„Každý síce hovorí o tom, že proti sebe bude hrať Bale s Ronaldom, ale nie je to tak. Bude to súboj dvoch mužstiev v semifinále, jedenásť proti jedenástim. Hlavnou hviezdou je vždy tím,“ povedal Bale, ktorý by sa v prípade postupu do finále rád stretol s Nemeckom.

Kvôli tomu, že pred turnajom si z neho uťahoval spoluhráč Tony Kroos. „Hovoril, že vo Francúzsku budeme len v troch zápasoch, takže by bolo pekné, keby sme proti nemu nastúpili vo finále,“ uviedol Bale. „Veľmi si vážim, že sme postúpili do semifinále, je to veľká česť. Ale nechcem, aby sa to skončilo už v ňom. Chceme ísť ďalej, bojovať a zapísať sa do histórie,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Gareth Bale #waleská futbalová reprezentácia #Joe Ledley #Chris Gunter