Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Čo sľúbil, to splnil. Del Bosque skončil na lavičke Španielska

Tréner Vicente del Bosque už nebude pokračovať na lavičke Španielska, ktoré v roku 2010 doviedol k triumfu na majstrovstvách sveta a o dva roky neskôr na majstrovstvách Európy.

30.06.2016 23:14
Vicente del Bosque Foto:
Vicente del Bosque.
debata (1)

Šesťdesiatpäťročný kouč potvrdil očakávanú informáciu tri dni po vyradení zo šampionátu vo Francúzsku rozhlasovej stanici RNE.

Del Bosquemu končí zmluva a už pred turnajom naznačoval, že ju nebude chcieť predĺžiť. „Naplním svoj kontrakt do 31. júla, potom už ako tréner pokračovať nebudem. Po vypadnutí z Eura nemám o svojej budúcnosti žiadne pochybnosti,“ povedal.

Bývalý dlhoročný hráč a neskôr tréner Realu Madrid viedol španielskou reprezentáciu od roku 2008. Tím prevzal od Luisa Aragonésa po víťazstve na majstrovstvách Európy v Rakúsku a Švajčiarsku a „La Roja“ pod jeho vedením vyhrala aj ďalšie dva veľké turnaje – majstrovstvá sveta v JAR a majstrovstvá Európy v Poľsku a na Ukrajine.

Vo Francúzsku Španieli vyhrali úvodné dva zápasy v skupine nad Českom a Tureckom, potom ale prehrali s Chorvátskom a v osemfinále s Talianskom.

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse
1 debata chyba
Viac na túto tému: #španielska futbalová reprezentácia #Vicente del Bosque