Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Kozák: Nemci majú málo slabín, ale skúsime ich využiť

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák po prvý raz na majstrovstvách Európy vo Francúzsku nebude mať k dispozícii kompletný káder pre potreby zápasu.

25.06.2016 18:30
Ján Kozák Foto: ,
Ján Kozák na tréningu slovenskej reprezentácie.
debata (6)

Naznačil to počas sobotňajšej tlačovej konferencie v Lille pred nedeľňajším osemfinálovým súbojom proti Nemecku (18.00 h).

„Zranenia nie sú vážne, ale čas od posledného zápasu je taký krátky, že zrejme nie všetci budú k dispozícii, čo sa mi stalo po prvý raz tu vo Francúzsku,“ povedal tréner SR Ján Kozák v dejisku stretnutia. Nepravdepodobný je štart obrancu Dušana Šventa, otázniky visia aj nad prípadnou účasťou stredopoliara Róberta Maka a zadáka Tomáša Hubočana.

Nemci v ostatných štyroch medzištátnych zápasoch ani raz neinkasovali. Ich obranu naposledy prekonali práve Slováci – 29. mája v Augsburgu zvíťazili Kozákovi zverenci v prípravnom stretnutí 3:1. V zostave „Nationalelf“ vtedy chýbalo viacero opôr, súboj sa tiež po búrke s krupobitím dohrával na extrémne náročnom teréne.

„Je to pre nás obrovská výzva, popasovať sa s majstrami sveta o dobrý výsledok,“ vyhlásil 62-ročný kormidelník a doplnil: „To, že sme ich zdolali v príprave, je jedna vec. V ich zostave určite bude šesť alebo sedem hráčov, ktorí nastúpili aj vtedy. Je to veľmi silné mužstvo, ktoré dlho hrá spolu a pôsobia v špičkových kluboch. Každý tím má však aj slabšie stránky. Oni ich majú málo, ale pokúsime sa niečo využiť. Vieme, že bez dobrej defenzívy sa nedá uhrať dobrý výsledok. Vždy, keď sme dosiahli niečo veľké, bola pri tom tímovosť. Máme hráčov, ktorí dokážu dávať góly a rozhodovať zápasy. Opäť vsadíme na kolektív.“ Skúsený lodivod neponechal v príprave nič na náhodu: „Skúšali sme si aj jedenástky.“

Obranca Herthy Berlín Peter Pekarík pôsobí v Nemecku už šesť a pol roka, zahral si aj za VfL Wolfsburg. „Výsledok, ktorý sme uhrali v Augsburgu, letel do sveta, pre nás bol fantastický, aj pokiaľ ide o sebadôveru pred ME. Už po tom rezultáte sme si v Nemecku spravili obrovský rešpekt. Spravíme všetko pre to, aby sme sa pobili o ďalšiu senzáciu na tomto turnaji. Ak do toho dáme srdce, bojovnosť a odhodlanie, myslím si, že máme veľkú šancu potrápiť Nemcov a pobiť sa o postup,“ skonštatoval 29-ročný pravý obranca a na margo výmeny trávnika v Lille po zápasoch základných skupín dodal: „Oproti nášmu duelu s Ruskom je to výrazné zlepšenie, bude optimálne pripravený.“

Nedeľňajší duel na Štadióne Pierra Mauroya so šampionátovou kapacitou 47-tisíc divákov povedú poľskí arbitri, hlavným bude Szymon Marciniak.

Predpokladaná základná zostava Slovenska na nedeľňajší osemfinálový zápas proti Nemecku v Lille (18.00 h) na ME 2016 vo Francúzsku:

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse

Kozáčik – Pekarík, Škrtel, J. Ďurica, Hubočan – Pečovský – M. Ďuriš, Kucka, Hamšík, Weiss – Duda

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #slovenská futbalová reprezentácia #nemecká futbalová reprezentácia