Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mak sa vracia do plného tréningu, štart Hubočana a Šventa je otázny

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák pravdepodobne nebude mať k dispozícii kompletný káder pre nedeľňajší osemfinálový zápas proti Nemecku v Lille (18.00 h) na ME vo Francúzsku.

24.06.2016 15:20
Róbert Mak, Milan Škriniar Foto: ,
Róbertovi Makovi pomáhal v závere zápasu spoluhráč Milan Škriniar.
debata

O zdravotnom stave slovenských „sokolov“ informoval počas piatkového mediálneho termínu vo Vichy lekár tímu SR Ján Baťalík.

„Miňo (Miroslav Stoch, pozn.) trénoval, má po teplote, ten je okej. Robo Mak je fajn, úplne. Nemá nález, z našej stránky je úplne čistý a od zajtra pôjde do tréningu. Robovi istotne pomohla pauza, že netrénoval, že mal individuálne tréningy, bol vo vode, na bicykli, že sme odľahčili ten zadný stehenný sval. Chceli sme mať stopercentnú istotu, že tam nie je žiadne poškodenie. To sa dnes potvrdilo, ten sval je čistý, len sa natiahol,“ objasnil Baťalík.

„Peky (Peter Pekarík, pozn.) s tou tvárou, to je fajn. Urobili sme mu fixáciu nosa kinezio tejpom, to sa mu páčilo. Bude vyzerať ako pravý indián, čo ide do boja. Mal to svetlé, ale to vyzeralo smiešne, tak ho musíme prefarbiť, aby pôsobil takým bojovným dojmom. Aby zastrašil Nemcov, že hryzie,“ pousmial sa Ján Baťalík.

Otázny je prípadný štart dvojice ľavých obrancov – Tomáša Hubočana a Dušana Šventa. Predovšetkým stav novej akvizície pražskej Slavie Šventa neveští pozitívne správy. „Hubo má ešte bolesti, ešte stále je opuchnutá tá pätná kosť, takže nie je v záťaži, ale teoreticky je možné, že pôjde do záťaže, ak to bude potrebné. U Huba je problém len s bolesťou. Môže ísť cez bolesť, ale ak ho bude obmedzovať a nebude behať symetricky, nevedel by podať maximálny výkon. Máme však ešte mnoho času,“ povedal Baťalík.

Na margo Šventa a jeho problémového zadného stehenného svalu doplnil: „Predpokladám, že určite nepôjde do zápasovej záťaže. Jeho štart bol tak na 50 percent, teraz sa prognóza zlepšila na 60 percent. Zajtra možno bude na 70, pozajtra na 80 percent… Keby sme ho akútne potrebovali, že by to bez neho nešlo, vedeli by sme ten sval zafixovať tak, že by sme ho odľahčili. Nemyslím si však, že by sme šli do nejakého rizika. On bude použiteľný tak dva – tri dni po tom zápase.“

Je zrejmé, čo je prvoradou úlohou lekárskeho tímu v týchto dňoch. „Snažíme sa postaviť všetkých, aby výber bol z čo najväčšieho množstva,“ uviedol Ján Baťalík a s pokojom skonštatoval: „Chlapci by však už potrebovali pokoj a voľno.“

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #nemecká futbalová reprezentácia