Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marič o Slovákoch: Stabilná obrana, ale zároveň problémy na krajoch

Nemeckí futbalisti v blížiacom sa osemfinále majstrovstiev Európy proti Slovákom budú dominovať v držaní lopty a Kozákovi zverenci sa budú spoliehať na kvalitnú defenzívu. Myslí si to bývalý dlhoročný útočník bundesligového Wolfsburgu a nedávno ešte tréner Dunajskej Stredy Tomislav Marič.

24.06.2016 14:25
Ondrej Duda Foto: ,
Ondrej Duda v súboji s Nemeckom pred štartom ME vo Francúzsku.
debata

„Stabilná obrana áno, ale zároveň problémy na krajoch. To bolo viditeľné aj v súboji s Anglickom. Napriek tomu chcem nemecký tím varovať pred Slovákmi a ich predchádzajúcimi výsledkami,“ uviedol Tomislav Marič v rozhovore pre DPA, ktorý sa objavil na webe Süddeutsche Zeitung.

Rodák z Heilbronnu s chorvátsko-bosnianskymi koreňmi označil Slovensko za exportnú krajinu dobrých futbalistov, hoci najvyššia súťaž sa s tou nemeckou nedá porovnávať.

„Na Slovensku je len pár naozaj kvalitných tímov, ktoré by mohli vzdorovať tým nemeckým od piateho miesta nižšie. Napriek tomu Slováci exportujú veľké množstvo hráčov, veľa ich hráva napríklad v Poľsku, ale tí najlepší ako Hamšík a Škrtel sú v špičkových európskych kluboch. Marek Hamšík je skutočná hviezda. Každý ho pozná a neviem si predstaviť, čo by sa stalo, ak by Slováci vyradili Nemcov z turnaja,“ pokračoval v hodnotení slovenského futbalu 43-ročný Marič.

Futbalisti Dunajskej Stredy pod jeho vedením obsadili v uplynulom ročníku Fortuna ligy 7. priečku a chorvátsky Nemec si neuplatnil možnosť opcie. Svoje pôsobenie na Žitnom ostrove si však pochvaľoval a pre DPA pokračoval v pozitívnom svetle.

„Na Slovensku futbal napreduje v organizácii aj infraštruktúre. Spolu s hokejom sú to dva najpopulárnejšie športy. Viacerí hráči, ktorí pôsobia v cudzine, po návrate domov môžu svojimi skúsenosťami pomôcť k ďalšiemu zlepšeniu futbalových pomerov v krajine.“

Stretnutie osemfinále ME 2016 Slovensko – Nemecko odohrajú v Lens v nedeľu od 18.00 h.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #nemecká futbalová reprezentácia #Tomislav Marič