Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slováci zabudli na Wales, očakávajú kľúčový súboj s Ruskom

Slovenskí futbaloví reprezentanti už podľa svojich slov zabudli na sobotňajšiu prehru 1:2 s Walesanmi a koncentrujú sa na druhý súboj v rámci základnej B-skupiny na majstrovstvách Európy vo Francúzsku.

13.06.2016 14:29 , aktualizované: 15:30
slovensko, kornel saláta, tréning Foto: ,
Slováci na tréningu v Bordeaux.
debata (1)

Zverenci Jána Kozáka vyzvú v stredu 15. júna o 15.00 h v Lille Rusov, tí vo svojom úvodnom vystúpení remizovali 1:1 s favorizovanými Angličanmi.

„Prehrali sme 1:2. Na ten zápas sme už zabudli, ideme ďalej,“ povedal obranca Tomáš Hubočan počas pondelkového mediálneho termínu vo Vichy, prechodnom domove „slovenských sokolov“ počas ich francúzskeho dobrodružstva. „Dnes sme pozerali video zo zápasu Ruska s Anglickom a analyzovali sme ich hru. Sústredíme sa na najbližší duel, ktorý bude kľúčový,“ uviedol útočník Adam Nemec.

Hubočan aj Nemec boli stabilní členovia základnej jedenástky Jána Kozáka počas kvalifikačných bojov, v prvom súboji SR na ME 2016 však od úvodného hvizdu rozhodcu obaja sedeli len na lavičke náhradníkov na Stade de Bordeaux. Zakončovateľ holandského Willem II Tilburg Nemec nastúpil po hodine duelu, Hubočan do stretnutia nezasiahol. Obaja sa pokúsili o analýzu hry najbližšieho súpera.

„Podľa toho, čo sme videli, odohrali výborný zápas s Anglickom. Sú dobre pripravení fyzicky, hrajú kontaktný futbal. Ich prvoradou myšlienkou je nakopnutie lopty na Dziubu, ktorý všetko sklepáva, treba sa na to dobre pripraviť, zbierať druhé lopty a ísť do protiútoku. Sú výborne pripravení na tento šampionát, my tiež, takže som zvedavý na túto konfrontáciu,“ skonštatoval 30-ročný zadák Dinama Moskva Hubočan, doplnil ho Nemec: „Rusi sú húževnatí, nepríjemní, potrápili Angličanov a hrali až do konca. V závere vyrovnali, čo znamená, že sa nevzdali až do poslednej minúty. Bude to ťažký zápas. Neboja sa súbojov. Vedia aj kombinovať, aj keď skôr kopali dlhé lopty na vysunutého hráča, ale potrápili Angličanov aj v medzihre. Futbal určite vedia hrať a budú veľmi nepríjemní.“

Lekár reprezentácie SR: Hamšík má dar rýchlej regenerácie

Lekári Ján Baťalík a Vladimír Pener sú nenápadní, no mimoriadne dôležití členovia realizačného kádra slovenskej futbalovej reprezentácie. „Fungujeme pol na pol – všetko riešime spoločne a konzultujeme. Pohybový systém skôr ja, Vlado zas veci týkajúce sa injekcií, infekčných ochorení, vírových záležitostí; máme to podelené,“ povedal Ján Baťalík počas pondelkového mediálneho termínu vo Vichy, prechodnom domove družiny Jána Kozáka počas ME.

Lekárom „slovenských sokolov“ uľahčuje prácu počas kontinentálneho šampionátu aj vybavenie hotela vo Vichy. „Pokiaľ ide o regeneráciu, máme k dispozícii všetko. Sú tam vírivky, sauny, magnet, laser, ultrazvuk, elektroliečba, lymfodrenáž,… ak vôbec je na Slovensku taká poliklinika, tu sme vybavení dosť dobre,“ poznamenal Baťalík a priblížil zdravotný stav Slovákov po sobotňajšej prehre 1:2 s Walesanmi v úvodnom stretnutí základnej B-skupiny v Bordeaux: „Všetci sú v poriadku, zdravotný stav je dobrý. Nemáme nikoho, koho by sme systematicky liečili.“

Pred šampionátom visel najväčší otáznik nad obrancom Tomášom Hubočanom, ktorého trápilo zranenie päty. Podľa Jána Baťalíka je pripravený ísť do plnej záťaže: „Tomáš je v poriadku, bolo okolo neho trochu ceremónií. Sme radi, že sa nám podarilo nájsť aj zdroj infekcie v zube, ktorý by robil problémy, bol dlhodobý a nebol nám známy. Tomáš bol v podstate doliečený už pred desiatimi dňami, ale keď sa našiel ten fokus, nechceli sme ho dať do záťaže, aby sa nepoškodilo to, čo sme dovtedy liečili.“

V jednom zo sobotňajších súbojov na ihrisku si Walesania vyšliapli na slovenského špílmachra Mareka Hamšíka. „Keď som videl zákrok na Mareka, zľakol som sa. Má maličké bolesti v oblasti úponu zadného stehenného svalu do vnútorného kolena, ale neudáva to ako problém. Robia s ním obvyklé rehabilitačné úkony,“ poznamenal Baťalík a dodal: „Marek má mimoriadne silnú konštrukciu a veľmi rýchly regeneračný čas. Hráčom zvykneme merať na prstoch saturáciu kyslíka. On bol vždy medzi prvými zregenerovanými, za dva dni. Iným to trvalo dva, tri, tri a pol, dokonca aj štyri dni. Keď majú hráči hodnotu 98 percent, sme veľmi spokojní. Marek mal 99 za dva dni, takého sme nemali. Je to dar, je taký typ, že má rýchlu regeneráciu.“

„V tíme je pohoda, musíme sa koncentrovať na to, čo príde. Chlapci sú v pohode a veria si na Rusov aj Angličanov,“ uzavrel Ján Baťalík.

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Rusko #anglicko #Marek Hamšík