Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klinsmann: Copa América bude kvalitnejšia ako zriedené Euro

Tréner Spojených štátov amerických Jürgen Klinsmann má jasno v tom, ktorý z dvoch júnových kontinentálnych šampionátov vo futbale bude kvalitnejší.

03.06.2016 15:06
Jurgen Klinsmann Foto: ,
Jurgen Klinsmann.
debata

Podľa bývalého skvelého nemeckého útočníka ním bude storočnícová Copa América a nie majstrovstvá Európy, ktoré sa budú hrať prvýkrát s 24 účastníkmi.

"Ak si porovnáme turnaj Copa América so 16 účastníkmi (3.- 26. 6.) a Euro s 24 krajinami (10. 6. – 10. 7.), tak potom je vyššia kvalita na strane amerických mužstiev. Tímy, ktoré sa kvalifikovali na ME rozšírené zo 16 na 24 účastníkov, majú rozličnú úroveň, je to tam výkonnostne príliš zriedené,“ myslí si Klinsmann, ktorého cituje napríklad portál beIn Sports.

Naproti tomu majster Európy z roku 1996 tvrdí, že šesť krajín zo zóny Severnej a strednej Ameriky (USA, Mexiko, Kostarika, Panama, Jamajka, Haiti) dodá Cope América vyššiu kvalitu, ako osem nových účastníkov európskym majstrovstvám.

"V Strednej a Severnej Amerike sú iba dobré alebo silné tímy a v Južnej Amerike zasa skoro všetko veľmoci. To sa o všetkých európskych účastníkoch nedá povedať. Myslím si, že americký šampionát bude tento rok výnimočný a môže sa pokojne porovnávať s tým európskym,“ uzavrel Klinsmann.

Američania sa v A-skupine na Copa América stretnú s Kolumbijčanmi, Kostaričanmi a Paraguajčanmi. Piatkový, resp. sobotňajší súboj USA – Kolumbia v Santa Clare bude otváracím na podujatí (3.30 h v sobotu SELČ). Z každej zo štyroch štvorčlenných základných skupín postúpia do štvrťfinále dve najlepšie mužstvá, ďalej sa hrá klasickým vyraďovacím systémom.

Storočnicový futbalový turnaj Copa América sa bude hrať na štadiónoch v Orlande, Seattli, Santa Clare, East Rutherforde, Pasadene, Foxborough, Chicagu, Houstone, Philadelphii a Glendale. Titul obhajuje Čile.

debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2016 vo futbale #Jürgen Klinsmann