Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Benzema: Tréner podľahol tlaku rasistov. Francúzsko zistí, že mi krivdilo

Útočník Karim Benzema obvinil trénera Didiera Deschampsa, že podľahol tlaku rasistov, keď ho nezaradil do nominácie francúzskej futbalovej reprezentácie na majstrovstvá Európy.

01.06.2016 14:11
Valbuena, Benzema Foto: ,
Karim Benzema (vpravo) a Mathieu Valbuena.
debata

Čerstvý víťaz Ligy majstrov s Realom Madrid nie je vo výbere krajiny galského kohúta na domáci šampionát pre obvinenie z vydierania spoluhráča z národného tímu Mathieua Valbuenu.

„Neverím, že Deschamps je rasista, ale podľahol tlaku rasistickej časti Francúzska. Je potrebné si uvedomiť, že extrémistická strana sa pri posledných dvoch voľbách dostala do druhého kola. Takže neviem, či je to len Didierovo rozhodnutie,“ uviedol Benzema, ktorý má alžírske korene, v rozhovore pre španielsky denník Marca.

V novembri ho obvinili zo sprisahania a zapojenia do organizovaného zločinu. Podľa Valbuena sa ho Benzema snažil presvedčiť, aby sa zišiel s mužmi, ktorí záložníka Lyonu vydierali kvôli sexuálnemu videu nakrútenému na mobilný telefón. Prípad ale ešte neuzavreli.

„Zo športového hľadiska nerozumiem dôvodu, prečo chýbam v tíme. Z právneho hľadiska som nebol odsúdený. Som nevinný, takže musíme čakať, čo povie súd,“ vyhlásil Benzema.

„Chcel by som hrať za svoju krajinu, ale bohužiaľ nemôžem. To, že som chýbal na svetovom šampionáte v roku 2010, bola rana, ale nezúčastniť sa na domácom európskom šampionáte je ešte ťažšie. Je to jedno z mojich najväčších sklamaní v živote. Francúzsko čoskoro zistí, že mi krivdilo,“ dodal dvadsaťosemroč­ný hráč.

debata chyba
Viac na túto tému: #Didier Deschamps #Karim Benzema