Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Aragones varuje: Nakoniec vyhrajú vždy Nemci...

Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Luis Aragones pred nedeľňajším finále majstrovstiev Európy 2008 Nemecko - Španielsko citoval slávnu vetu bývalého anglického reprezentanta Garyho Linekera: "Futbal je jednoduchá hra, 22 ľudí naháňa 90 minút loptu a nakoniec vždy vyhrajú Nemci."

27.06.2008 13:51
Španielsko - Rusko, Aragones Foto:
Španielsky tréner Luis Aragones.
debata

Španieli si v štvrtkovom semifinále poradili s prekvapením turnaja Ruskom jednoznačne 3:0 a po 24 rokoch sa prebojovali do finále kontinentálneho šampionátu.

„Nie som človekom, ktorý by nejako jednoznačne prejavoval svoje pocity, som skôr introvert. Víťazstvo ma však náramne teší,“ povedal lodivod Španielov Aragones a dodal: „Som veľmi rád, pretože chlapci si postup do finále zaslúžili a teraz nás čaká už iba jediná prekážka, a to Nemecko a viete čo kedysi dávno povedal Lineker.“

Šesťdesiatdeväťroč­ný kouč novinárom odpovedal i na otázky ohľadne prekvapujúceho striedania, keď za zraneného útočníka Davida Villu v 35. min poslal do hry stredopoliara Cesca Fabregasa.

„S Torresom a Villom v útoku sme mali trochu problémy v zálohe. S Cescom sme však mali ďalšieho stredopoliara, zlepšili sme prihrávky a držanie lopty, bolo ťažké zastaviť nás,“ zhrnul Aragones.

debata chyba