Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC po historickej sezóne púšťa perie. Kapitán Dunajskej Stredy nedostal novú zmluvu, opora mieri do Slovana

V uplynulej sezóne zaknihovali najúspešnejšiu sezónu v histórii klubu. Pred štartom tej novej však púšťa jednu oporu za druhou.

10.06.2023 07:55
SR Futbal FL 8. kolo Skupina o titul Šláger TTX Foto: ,
Dominik Kružliak (Dunajská Streda) a André Green (Slovan) v súboji o loptu.
debata

Ďalším futbalistom, ktorý odchádza z Dunajskej Stredy, je stopér Dominik Kružliak. Klubový web sa s ním rozlúčil videom s príznačným názvom: Ďakujeme kapitán!

Dvadsaťšesťročný stopér pôsobil v klube od leta 2019. Navyše, pri absencii zraneného Zsolta Kalmára nosil kapitánsku pásku.

Kružliakovi končí zmluva a s DAC sa nedohol na pokračovaní. Grécke médiá priniesli aj hlavný dôvod. Niekdajší obranca Ružomberka sa dohodol na zmluve s klubom Volos NPS.

V gréckej Superlige sa umiestnil na šiestej priečke, Kružliak by sa mal budúci týždeň stať štvrtou letnou posilou klubu.

Slovan, Ferencváros Čítajte viac Absenciu u Kozáka riešil aj Čižnár, Hapalovi odišiel z lavičky. Weiss cvičil s trénermi už v minulosti, do laty ho dá iba otec

„Počas posledných mesiacov prebehlo niekoľko rozhovorov medzi hráčom, jeho zástupcami, naším trénerským štábom a športovým manažmentom.

Výsledkom týchto rozhovorov bolo rozhodnutie nepredĺžiť zmluvu, čím sa naše cesty rozchádzajú.

Kružiho si budeme pamätať ako hráča s výborným prístupom a sme mu vďační za všetko, čo pre náš klub urobil,“ cituje oficiálna stránka DAC športového riaditeľa klubu Jana Van Daeleho.

Kružliak je deviatym hráčom, ktorý odchádza. Na Žitnom ostrove nepokračujú Ricardo Ferreira, Andrija Balič, Brahim Moumou, Enis Fazlagič, Sebastian Nebyla , Ahmet Muhamedbegovič, Eric Davies aCésar Blackman.

Posledný menovaný by mal v najbližśích dňoch pózovať v belasom drese Slovana Bratislava.

"Blackman dostal kvalitnú ponuku, ktorá oceňuje jeho služby. Ale vo futbale, aby ste sa dohodli, treba dve, alebo až tri strany.

Mal na stole ponuku, rozhodnutie bolo na jeho strane, vyhlásil na predsezónnej tlačovej konferencii tréner DAC Adrián Guľa s tým, že otázna je aj budúcnosť Nikolu Krstoviča.

Ivan Kmotrík ml. Čítajte viac Čakvetadzeho chceme kúpiť. Investujeme toľko, koľko si rodina môže dovoliť, Rusom však nevieme konkurovať

Nové zmluvy dostali Miroslav Káčer a tiež Samuel Petráš. Do tímu prichádza z Plzne niekdajší obranca Žiliny Filip Kaša. Guľa prezradil, že DAC pracuje na nových posilách.

"Verím tomu, že v najbližšom čase ohlásime aj príchody. Budú veľmi zaujímavé, mená oznámime neskôr.

Teší ma, že hráči majú záujem prísť do nášho klubu. Diskutujeme s hráčmi, ktorí majú skúsenosti aj z kvalitných líg, alebo zažili majstrovské tituly.

Chceme poskladať mužstvo nielen z pohľadu charakteru, ale aj z pohľadu vekových a fyzických parametrov,“ uzavrel Guľa.

Za cieľ si dal postup do skupinovej fázy jedného z troch Európskych futbalových pohárov. Podarí sa to Dunajskej Strede?

Košická futbalová aréna (KFA) Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Takto bude vyzerať KFA po kompletnej dostavbe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Adrián Guľa #DAC Dunajská Streda #Dominik Kružliak