Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss reaguje na Calzonu: Za celú kariéru ma nikto tak neurazil. Mrzí ma takýto prístup

Vladimír Weiss ml. podľa vlastných slov neodmietol reprezentačnú pozvánku, pretože žiadnu oficiálne nedostal. Vadí mu spôsob komunikácie, ktorý zvolil tréner Francesco Calzona.

09.06.2023 20:45
Rusko Petrohrad SR Repre Futbal ME2020 Tréning Foto: ,
Natešení Vladimír Weiss ml. a generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml.
debata (29)

„Reprezentáciu som neodmietol. Ako hráča, ktorý reprezentoval našu krajinu na všetkých veľkých turnajoch, kam Slovensko postúpilo, ma veľmi mrzí, čo sa strhlo po dnešnej tlačovej konferencii," napísal Weiss ml.v úvode stanoviska, ktoré zverejnil jeho klub Slovan Bratislava na svojom webe.

Uviedol, že od vedenia reprezentácie nedostal žiadnu oficiálnu pozvánku.

SR Futbal FL o titul 10. kolo Slovan Podbrezová BAX Čítajte viac Weiss dal Calzonovi košom. Vyhlásil, že mi nemá čo povedať, šokoval tréner reprezentácie

„Od príchodu trénera Calzonu až do stredy 31. mája 2023 sa mi tréner ani nikto z realizačného tímu, či zo Slovenského futbalového zväzu ani raz neozval.

Až potom mi vedúci mužstva poslal správu, že tréner Calzona so mnou chce telefonovať. Zainteresovaní dobre vedia, ako tieto telefonáty prebiehajú, a nie je to len môj názor, že nie sú hodné slovenskej futbalovej reprezentácie. Aj preto som tento spôsob komunikácie odmietol," uviedol Weiss.

Ľudsky ho to zabolelo

Tvrdí, že ak ho tréner nechcel nominovať z technicko-taktických dôvodov, mohli na kempe pracovať na tom, aby som sa zžil s jeho herným plánom a futbalovým myslením.

Video

„V júnovom termíne je navyše bežnou praxou, že sú hráči, s ktorými sa ráta na zápasy, skoršie informovaní, aby sa udržiavali v kondícii. Ani v tomto prípade ma nikto neinformoval.

Aj počas pôsobenia v zahraničí som zažil veľa trénerov, viacerí patria medzi svetovú špičku, ale nikto ma za celú kariéru tak neurazil, ako súčasný reprezentačný tréner, keď za príčinu, prečo ma od svojho nástupu ani raz nenominoval, označil technicko-taktické dôvody," píše Weiss v stanovisku.

Zároveň uviedol, že dokáže akceptovať spätnú väzbu i konštruktívnu kritiku, pokiaľ mi ju niekto povie do očí.

Rusko Petrohrad SR Repre Futbal ME2020 Tréning Čítajte viac Výhovorky! Calzona zahmlieva, všetci vedia, že mu ide o Weissovu morálku. S najlepším hráčom to však treba vždy skúsiť

„Takto som len dostával odkazy cez médiá. Zvlášť ma ľudsky zabolelo, keď som po tom, ako sme vyhrali skupinu Európskej konferenčnej ligy, chýbal aj v nominácii na rozlúčku Mareka Hamšíka, s ktorým sme v národnom drese toľko zažili.

Celkovo ma mrzí takýto prístup ku mne ako k hráčovi, ktorý ako jeden zo štyroch reprezentoval na všetkých veľkých turnajoch a niečo pre Slovensko odviedol. Veľmi som chcel pomôcť ešte viac, no od začiatku aktuálneho kvalifikačného cyklu mi to nebolo umožnené," skonštatoval Weiss.

Sklamalo ho, že nezakročil Hamšík

Na druhej strane priznal, že aj keby oslovenie zo strany reprezentácie prišlo v inej forme, nevie, či by ju napokon stopercentne prijal.

„Za Slovensko som vždy odvádzal sto percent a neviem, či by som to s čistým svedomím dokázal aj pod súčasným trénerom.

Je tam veľa iných dôvodov, kvôli ktorým to podľa mňa celé nejde správnym smerom, no k nim sa ďalej nebudem vyjadrovať. Ak si pozriete jednotlivé vyhlásenia o tom, prečo ma tréner vynechával z nominácií, urobíte si názor sami. Sklamalo ma, že sa to nepokúsil vyriešiť ani cez Mareka Hamšíka, ktorý sa teraz vrátil a určite by celá komunikácia bola v takom prípade iná," zamyslel sa kapitán Slovana.

14. DAC - Slovan Čítajte viac Ja seno nežeriem! Prečo Calzona nechce rebela a zbojníka Weissa? Expert našiel dôvod

V jednej veci však s Francescom Calzonom súhlasí.

„Venujme sa hráčom, ktorí sú nominovaní a držme im palce, nech im dvojzápas vyjde a priblížia sa k postupu na Majstrovstvá Európy.

Oni totiž za nič nemôžu a nezaslúžia si akékoľvek porovnávanie so mnou či komentáre, prečo tam sú oni a nie ja. Stále mi na reprezentácii záleží a nezanevriem na ňu,“ zakončil Weiss.

Najhodnotnejšie futbalové kluby na svete + Slovan Fotogaléria - 43 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček 20 najhodnotnejších...
29 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss ml. #Francesco Calzona