Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po čistkách v Dunajskej Strede prichádza prvá posila. Českého obrancu dobe pozná najmä tréner Guľa

Český futbalový obranca Filip Kaša posilnil fortunaligový FC DAC 1904 Dunajská Streda. So slovenským vicemajstrom sa dohodol na dvojročnej zmluve. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.

09.06.2023 19:30
SR Futbal FL 8. kolo Slovan DAC BAX Foto: ,
Na snímke futbalisti Dunajskej Stredy.
debata

Dvadsaťdeväťročný Kaša naposledy pôsobil vo Viktorii Plzeň. V minulosti už hral na Slovensku, keď v lete 2016 prestúpil do Žiliny a hneď v prvom roku s ňou triumfoval v najvyššej súťaži.

Celkovo v slovenskej lige nastúpil na 92 zápasov a zaznamenal 11 gólov.

Dres Plzne obliekal v uplynulých troch sezónach, získal aj titul v českej lige. So Žilinou i Plzňou účinkoval i v európskych pohárových súťažiach.

"V rámci klubovej stratégie sme sa rozhodli posilniť káder o niekoľko hráčov, ktorí majú skúsenosti so získavaním trofejí a odohrali dostatočné množstvo zápasov v európskych pohároch.

Filip vyhral slovenskú ligu, aj vyššie hodnotenú českú ligu. Z tohto pohľadu dokonale zapadá do profilu, ktorý sme hľadali. Okrem toho sa tréner Adrian Guľa a Filip dobre poznajú, preto veríme v jeho rýchlu adaptáciu, nakoľko vedia, čo môžu jeden od druhého očakávať.

Filip je vďaka dostatočnej rýchlosti a dobrej rozohrávke hráčom, ktorý sa hodí do hernej koncepcie s vysoko vysunutou obrannou líniou. Navyše je to agresívny typ obrancu s kvalitnou defenzívnou aj ofenzívnou hlavičkou. Sme radi, že z viacerých ponúk sa rozhodol prijať tú našu a že sa môže opäť stretnúť s trénerom Guľom," povedal športový riaditeľ Jan Van Daele.

SR Futbal FL o titul 10. kolo Slovan Podbrezová BAX Čítajte viac Weiss dal Calzonovi košom. Vyhlásil, že mi nemá čo povedať, šokoval tréner reprezentácie

Kaša má aj reprezentačné skúsenosti, nastupoval v mládežníckych kategóriách U17, U20 a U21. V roku 2017 sa zúčastnil na ME do 21 rokov v Poľsku.

V septembri 2021 si odkrútil debut aj v drese českej reprezentácie. Nastúpil v stretnutí kvalifikácie MS 2022 proti Belgicku a aj v prípravnom dueli s Ukrajinou.

Anglickí fanúšikovia vyčíňali v centre Prahy Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
West Ham zdolal Fiorentinu vo finále EKL, jeho...
debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #Filip Kaša